Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aktīvisti skaļi piketē pret savvaļas dzīvnieku izmantošanu cirkā

© Twitter/@sicis

Šodien pie Saeimas protesta akcijā "Par cilvēcīgu cirku" bija pulcējušies ap 200 protestētāji, savukārt pretējā mītiņā dzīvnieku cirka atbalstam piedalījās nedaudz vairāk kā 20 cilvēki.

"Cilvēcīgā cirka" aizstāvji izkliedza dažādus vēstījumus, piemēram: "Nežēlība nav kultūra!" Savukārt "dzīvnieku cirka aizstāvju" līderis skaļrunī izkliedza aicinājumu: "Rokas nost no cirka!"

Dzīvnieku cirka atbalstītāji bija ieradušies ar plakātiem, uz kuriem cita starpā rakstīts "Cirks ar dzīvniekiem ir mūsu kultūra, tradīcijas un mantojums", kā arī bija atnestas lāču bildes ar cilvēkiem, kuras parakstītas ar vārdiem: "Kā patiesībā ceļojošajos cirkos dzīvo lāči?!"

Savukārt "cilvēcīgā cirka" atbalstītājiem uz plakātiem cita starpā bija vēstīts, ka "Ciešanas nav smieklīgas" un "Dzimis brīvībai, ne cirkam".

Pašlaik lielākā daļa dzīvnieku aizstāvju ir devušies prom, savukārt dzīvnieku cirka aizstāvības pasākums vēl turpinās.

Kā ziņots, pasākumu "Par cilvēcīgu cirku" rīkoja dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācijas. Akcijas mērķis ir paust atbalstu likuma grozījumiem, kas aizliegtu izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs Latvijā. Par šiem grozījumiem šodien lems Saeima.

Dzīvnieku aizstāvji ziņo, ka arī ir daži protestētāji, kuri ir par savvaļas dzīvniekiem cirkā. Tā kā viņu skaits ir ievērojami mazāk, viņi cenšas troksni taisīt ar megafonu.

Organizācijas "Dzīvnieku brīvība" pārstāvji atgādina, ka likumprojektu par savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanas aizliegumu cirkos Latvijā pēc Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvās padomes sēdes lēmuma pērn izstrādāja ekspertu darba grupa, kurā piedalījās pārstāvji no vairākām ministrijām, kompetentajām valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām, kā arī neatkarīgi dzīvnieku speciālisti un veterinārārsti.