Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

SENIORIEM: Priekšā lasīšana palīdz kontaktēties

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Pagājušajā gadā uzsāktais projekts Sarunas un grāmatas – līdzņemšanai, kurā brīvprātīgie skaļi lasa grāmatas un žurnālus sociālās aprūpes centru iemītniekiem, turpinās. Rīgā sociālās aprūpes iestādēs ilgstoši uzturas apmēram 1300 cilvēku, un viņiem ir vajadzīga gan informācija, gan iespēja parunāties ar citiem cilvēkiem, tikt uzklausītiem.

Brīvprātīgos aicina sazināties ar katru no aprūpes centriem, lai vienotos par laiku. Starpkonfesionālajā kristīgajā pansionātā Ciāna Neatkarīgā noskaidroja, ka pašlaik brīvprātīgo priekšā lasītāju pietiekot, lai aprīlī nodrošinātu regulāru pansionāta apmeklējumu, bet ikviens, kurš vēlas veltīt laiku sirmgalvjiem, aicināts zvanīt un vienoties par vēlamo grafiku maijā. Daļa brīvprātīgo ir atbirusi, jo viņus nevar piespiest kalpot. Cilvēki nostrādājot vidēji mēnesi.

It īpaši brīvprātīgos lasītājus latviešu un krievu valodā gaida lielajos centros Mežciems un Gaiļezers. Rīgas Centrālā bibliotēka informē, ka par brīvprātīgo priekšā lasītāju ziedoto laiku priecāsies iemītnieki Rīgas sociālās aprūpes centros:

• Mežciems (Malienas ielā 3a, kontaktpersonas tālr. 67012070, 29889622, epasts: vilnis.gricaicukspurins@riga.lv),

• Gaiļezers (Hipokrāta ielā 6, kontaktpersonas tālr. 67817041),

• Stella Maris (Birzes ielā 54, kontaktpersonas tālr. 29396536, 57012672),

• Samariešu apvienības Sociālās aprūpes centrā Pārdaugava (Garozes ielā 15, kontaktpersonas tālr. 26268464),

• Starpkonfesionālajā Kristīgajā pansionātā Ciāna (Mārupes ielā 14, kontaktpersonas tālr. 20203113).

Iespēju paņemt lasīšanai grāmatas un žurnālus piedāvā Rīgas Centrālā bibliotēka un tās filiālbibliotēkas. Gan bibliotēkās, gan sociālās aprūpes centros tiek piedāvāti materiāli par priekšā lasīšanas tehniku un īpatnībām saskarsmē ar centru iemītniekiem.