Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ugunsgrēkā cietušais tirdzniecības centrs "Jugla" joprojām slēgts

© F64

Tirdzniecības centrs "Jugla", kurā 13.martā izcēlās ugunsgrēks, apmeklētājiem joprojām ir slēgts, apstiprināja centru pārvaldošā uzņēmuma SIA "RCH Management" pārstāvis Raimonds Kairovs.

Viņš atzina, ka patlaban nav arī skaidri zināms, kad centrs varēs atsākt darbu, jo uzņēmumam varētu neizdoties līdz rītdienai, 30.martam, pabeigt ēkas nesošo konstrukciju detalizētu tehnisko izpēti, sagatavot priekšlikumus par konstatēto nepilnību novēršanu, lai par izpētes rezultātiem informētu Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB).

Visticamāk, "RCH Management" rīt lūgs BVKB pagarināt termiņu, taču par to uzņēmums varētu informēt rīt, piebilda Kairovs.

Jau vēstīts, ka kopumā 13.martā izdeguši 175 kvadrātmetri jumta konstrukcijas un 30 kvadrātmetri otrajā stāvā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA pastāstīja, ka policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu, tomēr pašreizējā informācija neliecina, ka būtu noticis noziegums. Ugunsgrēks varētu būt izcēlies sporta kluba saunā.

Izsaukums uz ugunsgrēku sabiedriskā ēkā Juglas krastmalā tika saņemts plkst.7.31. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka ēkā dega sporta zāle otrajā stāvā un jumts.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "RCH Management" apgrozījums 2015.gadā bija 3,5 miljoni eiro, bet peļņa - 2,727 miljoni eiro. SIA "RCH Management" dibināta 2013.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 12 033 706 eiro. "RCH Management" pilnībā pieder AS "Riga Center Holding".