Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā nikns suns sakož 13 gadus vecu zēnu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Mārtiņš Zilgalvis/ f64 photo agency

Pagājušo sestdien, 25. martā, Ķengaraga iecirkņa policija no medicīnas pārstāvjiem saņēma informāciju, ka kādu jaunieti ir sakodis suns, vēsta Valsts policija.

Nelaimes gadījums bija noticis sestdienas pievakarē, kad četru vienaudžu kompānija nolēma pārrāpties pāri žogam, lai iekļūtu apsargātā uzņēmuma teritorijā. Jāpiebilst, ka pie žoga ir piestiprināta zīme “nikns suns”.

Pamanot svešiniekus apsargājamā teritorijā, tās sargsuns metās viņiem uzbrukt. Trīs jauniešiem izdevās laicīgi pārkāpt pāri žogam, tomēr vienu jaunieti suns paspēja saķert.

2004. gadā dzimušajam jaunietim suns sakoda abus apakšstilbus. Pamanot notiekošo, jaunietim steidza palīdzēt apsargājamās teritorijas apsargs. Tūlīt tika izsaukta neatliekamā palīdzība.

Pašlaik policija saistībā ar notikušo veic pārbaudi un tiek skaidrots, vai konkrētās apsargājamās teritorijas apsargam ir nepieciešamais sertifikāts un licences, kā arī vai sargsunim ir atbilstoši dokumenti un vai tas ir potēts. Tāpat, saistībā ar notikušo, tiek vērtēta jaunieša vecāku atbildība.

Visi notikušā iesaistītie jaunieši nav sasnieguši 14 gadu vecumu, bet pēc likuma pie kriminālatbildības var saukt no 14 gadu vecuma.

Valsts policija aicina vecākus pārrunāt ar saviem bērniem drošības jautājumus, tostarp arī to, ka bez atļaujas nedrīkst iekļūt privātās, norobežotās teritorijās, jo tas var būt bīstami dzīvībai un veselībai.