Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Preču piegādātāji nikni par situāciju Kr.Barona ielā

© facebook.com/ Pilsēta cilvēkiem

Sociālā tīkla facebook lapas "Pilsēta cilvēkiem" veidotāji informē, ka saņēmuši vairākas sūdzības no cilvēkiem par to, ka Rīgas pašvaldības policija pēdējās dienās aktīvi soda preču piegādātus, kuri Kr.Barona ielā veic preču piegādi.

"Pilsēta cilvēkiem" norāda, ka piegādātāji ir sašutuši, jo viņiem citu iespēju, kā piegādāt preces, nav - veikali lielākoties strādā līdz 18:00-19:00 vakarā. Savukārt tuvākās maksas autostāvvietas parasti ir aizņemtas ar privāto autotransportu. Tā kā Kr.Barona ielā teju visā garumā ir ceļa zīmes "apstāties un stāvēt aizliegts", tad sods piegādātājiem ir 40 eiro, ja transports novietots ilgāk par piecām minūtēm.

facebook.com/ Pilsēta cilvēkiem

Jāatgādina, ka ar mērķi atvieglot preču piegādes nosacījumus vietās, kur noteikts apstāšanās un stāvēšanas aizliegums, Rīgas domē ir pieņemti un 2010. gada 20. janvārī stājušies spēkā saistošie noteikumi Nr. 42 “Par laikposma noteikšanu transportlīdzekļu kravas iekraušanai un izkraušanai apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonās”.

Tie paredz, ka apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonās transportlīdzekļos iekraut vai izkraut kravu drīkst laika posmā no plkst. 20.00 līdz 7.00 ar nosacījumu, ja netiek traucēta pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu satiksme, proti, ja sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājs nav spiests mainīt braukšanas virzienu (joslu) vai ātrumu. Līdz šim šāda kārtība bija noteikta tikai Rīgas centra teritorijā, savukārt šie saistošie noteikumi attiecas uz visu Rīgas administratīvo teritoriju, izņemot Vecrīgu.

facebook.com/ Pilsēta cilvēkiem

Papildus noteikts, ka tikai pārtikas preču iekraušanu transportlīdzekļos vai izkraušanu no tiem apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonās drīkst veikt arī laikā no plkst. 12.00 līdz 14.00 ar nosacījumu, ja netiek traucēta pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu satiksme un transportlīdzeklis stāvēšanai ir novietots ne ilgāk par 20 minūtēm. Transportlīdzekļa salonā pie priekšējā stikla jābūt informācijai par laiku, kad transportlīdzeklis novietots.

facebook.com/ Pilsēta cilvēkiem

"Pilsēta cilvēkiem" jau iepriekš piedāvājusi savu risinājumu, lai šādas situācijas, kad RPP soda preču piegādātājus neatkārtotos. Viņi norāda, ka arī Kr.Barona ielā problēmu lielā mērā varētu atrisināt, ierīkojot īpašas stāvvietas piegādes transportam šķērsielu sākumā maksas autostāvvietu vietā.