Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šogad deviņās Rīgas centra ielās plānots atjaunot ielu segumu

© F64

Šogad deviņās Rīgas centra ielās plānots atjaunot ielu segumu, tāpēc gaidāmi satiksmes ierobežojumi. Ir stājušies spēkā Rīgas domes saistošie noteikumi, kuros paredzētas stingrākas prasības ielu seguma atjaunošanai – izņemot avārijas situācijas, trīs gadus pēc remonta nebūs atļauts uzlauzt ielas segumu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins saka - komunikāciju turētāji tiek informēti par plānotajiem ielu remontiem, tāpēc viņiem iespējams laikus plānot kārtējos remontdarbus. Tas tiks darīts Brīvības ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Gaisa tiltam, kur ielas segumu atjaunos tikai pēc tam, kad zem tās esošās komunikācijas, ja nepieciešams, būs atjaunojuši uzņēmumi Rīgas siltums un Rīgas ūdens. Šogad remonti notiks arī Krišjāņa Valdemāra ielā, posmā no Kronvalda bulvāra līdz Skanstes ielai; Duntes ielā no Skanstes ielas līdz Laktas ielai; Elizabetes ielā no Eksporta ielas līdz Satekles ielai; Stabu ielā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Valmieras ielai; Dzirnavu ielā no Gogoļa ielas līdz Tērbatas ielai; Merķeļa ielā no Marijas ielas līdz Brīvības bulvārim; Lenču un Ganu ielā. Darbi tiks veikti secīgi, arī naktīs, bet ierobežojumi gājējiem, velobraucējiem un autovadītājiem tik un tā būs. Būvniekiem būs prasība darbus pabeigt līdz 1. septembrim. Plānotās segumu atjaunošanas izmaksas būs aptuveni 12 miljoni eiro, precīzas izmaksas būs zināmas, noslēdzoties cenu aptaujai.

Turpmāk trīs gadus pēc jauna asfalta uzklāšanas to nedrīkstēs atkārtoti uzlauzt, izņemot avārijas situācijas. Tās ir atrunātas, tāpēc nav pamata uzskatīt, ka ar avārijas situācijām tiks pieslēpti plānveida remonti. Gadījumos, kad asfalts jāuzlauž, to vairs nedrīkstēs atjaunot tikai būvbedres vai tranšejas platumā, liekot ielāpu uz ielāpa, kas mēdz ātri radīt iesēdumus ielas segumā. Pēc šādiem remontdarbiem segums būs jāatjauno daudz lielākā platībā. Šī prasība attieksies uz ielām, kur segums atjaunots pēdējo astoņu gadu laikā.

Ielu seguma periodiskās atjaunošanas laikā ielas brauktuvei tiek uzklāts jauns asfaltbetona vai bruģa segums, atjaunotas vai uzlabotas brauktuves apmales, regulētas komunikāciju aku lūkas, uzklāts jauns ceļa horizontālais apzīmējums, bet saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju un nepārbūvējot esošās pazemes komunikācijas. Arhitektiem būs jāievēro vides pieejamības prasības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, jāizvērtē risinājumi mazo arhitektūras formu izvietošanai, piemēram, apstādījumu saglabāšanai, uzlabošanai, papildināšanai, atkritumu tvertņu, soliņu, velonovietņu izvietošanai, tekņu risinājumiem lietus ūdens novadīšanai no ēku ūdens renstelēm.

***

SEGUMA ATJAUNOŠANA RĪGĀ 2017. GADĀ

Brīvības iela

Krišjāņa Valdemāra iela

Duntes iela

Elizabetes iela

Stabu iela

Dzirnavu iela

Merķeļa iela

Lenču iela un Ganu iela

Avots: Rīgas domes Satiksmes departaments