Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Divi vīrieši Rīgā uz ielas līdz nāvei piekauj paziņu

© F64

10.martā Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti aizturēja divus vairākkārtēji sodītus vīriešus par smagu miesas bojājumu nodarīšanu draugam. Pēc vardarbīgās piekaušanas cietušajam iestājās nāve.

Pēc policijā esošās informācijas, visi vīrieši bija seni paziņas. Starp diviem aizturētajiem un cietušo izcēlās konflikts. Aizturētie vīrieši nolēma konfliktu atrisināt bez liekas runāšanas - vispiemērotākais veids tiem šķitusi drauga piekaušana.

Kautiņš notika 6. marta vakarā uz ielas, kur divi vīrieši uzbruka trešajam, kamēr viņš pastaigājās. Miesas bojājumi bija tik smagi, ka cietušais vīrietis notikuma vietā mira. Iedzīvotāji, pamanot uz ietves guļam piekautu vīrieti, izsauca policiju. Izmeklējot šo noziegumu, likumsargi ātri vien nonāca pa pēdām iespējamiem ļaundariem un viņus aizturēja.

Abi uzbrucēji jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā. Viens no vīriešiem, kurš dzimis 1990.gadā, iepriekš sodīts piecas reizes gan par zādzībām, gan par vardarbību. Otrs vīrietis, kurš dzimis 1970. gadā, sodīts 11 reizes, tai skaitā arī par vardarbību.

Noskaidrots, ka aizturētie vīrieši paziņas piekaušanas brīdī nav bijuši alkohola reibumā.

Uzsākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šo noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Abi aizturētie pašlaik atrodas apcietinājumā.