Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zolitūdē baumo par jaunas Maxima celtniecību. Cik patiesas šīs runas?

CITS PIE CITA. Līdz šim līdzās lielveikalam Rimi bija plaša autostāvvieta. Tagad Zolitūdes iedzīvotājiem jāmeklē cita mašīnu novietne, jo šajā vietā plānots uzbūvēt lielveikalu, biroju ēku un daudzlīmeņu autostāvvietu © Aculiecinieka foto

Rīgā, Zolitūdē, iepretim 2013. gadā sagruvušajam veikalam Maxima, pirms apmēram diviem gadiem tika uzcelts cits lielveikals, kura lielāko daļu aizņem veikals Rimi, bet tam tuvumā esošā zemes strēle tika izmantota kā maksas autostāvvieta.

Tagad, vērojot, kā no zemesgabala pazūd sarga būdiņa un mašīnu novietošanai pēkšņi jāmeklē cita vieta, apkaimes iedzīvotāji izsaka bažas, ka atbrīvotajā teritorijā būvēs jaunu lielveikalu. Tieši līdzās esošajam. Vai jaunu Maxima? Jo apkaimē jau ir gan Rimi, gan Elvi, gan Mego tīklu veikali

Rīgas pilsētas būvvaldē Neatkarīgā noskaidroja, ka SIA Zol28 iesniegusi ierosinājumu Anniņmuižas ielā 8 uzbūvēt tirdzniecības centru un daudzlīmeņu autostāvvietu ar biroju telpām, bet tehniskā projekta vēl neesot. Savukārt SIA Maxima Latvija komunikācijas speciāliste Zane Udrase atbildēja kodolīgi: «Šajā adresē nav plānots veikals Maxima.»

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija ir atļāvusi šajā teritorijā cirst kokus - liepu, melnalksni, divas kļavas un trīs bērzus. Par dabas daudzveidības samazināšanu koku izciršanas rezultātā ir noteikts zaudējumu atlīdzības apmērs, kas jāsamaksā, - kopumā 1762,95 eiro.

Arī pirms nu jau uzbūvētā lielveikala, ko zolitūdieši vienkāršības labad dēvē par Rimi, cilvēkiem bija atšķirīgi viedokļi - vajag šajā vietā jaunu lielveikalu vai tomēr ne, jo tirdzniecības vietu, kas būtu ātri un ērti sasniedzamas, tuvumā nebija. Bet arī atmiņas par traģēdiju, kurā bojā aizgāja 54 cilvēki, vēl bija jutīgs temats.