Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Paredzētās ebreju skolas vietā taps basketbola treniņu zāle

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Rīgas pilsētas pašvaldība nekustamo īpašumu Krišjāņa Barona ielā 99C, kur iepriekš bija paredzēta ebreju skolas būvniecība, plāno rezervēt biedrībai "Latvijas Basketbola skola", pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR).

Tas ir pašvaldībai piederošs zemesgabals un uz tā ir uzbūvēti pamati, kas bija paredzēti pašvaldības ebreju skolas būvniecībai. Šis projekts netika realizēts, tāpēc pašreiz objekta pamati šeit stāv jau vairākus gadus. Burovs uzsvēra, ka tā nav normāla situācija, ka zemesgabalam blakus ir jaunbūve un apkārtējā teritorija tiek attīstīta, bet konkrētajā īpašumā ir objekts, kuru varētu raksturot kā graustu.

Pašvaldība meklēja veidu, kā izmantot šo īpašumu, savukārt "Latvijas Basketbola savienība" (LBS) meklē vietu jaunas halles būvniecībai. Pie LBS projekta pašreiz strādā arhitekti, tāpēc pašvaldība piedāvā halles būvniecībai šo zemesgabalu. Pašreiz pieņemts lēmums, ka zemesgabalu varētu rezervēt. Tas nozīmē, ka nākotnē zemesgabals varētu tikt nodots nomā vai lietošanā LBS, lai tā varētu realizēt halles būvniecību.

Burovs pieminēja, ka zemesgabals tiek rezervēts uz dažiem mēnešiem vai pusgadu, bet par konkrētiem termiņiem vēl nav runāts.

Viņš arī piebilda, ka pašvaldībai no pilsētas attīstības viedokļa ir izdevīgi, ja šajā teritorijā kaut kas tiek darīts, jo vietas apkārtne tiek labiekārtota citu projektu laikā, piemēram, veidojot sporta kompleksu Krišjāņa Barona ielā 116a.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien sēdē skatīs jautājumu par Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma Krišjāņa Barona ielā 99C rezervēšanu.

Lēmuma projektā norādīts, ka "Latvijas Basketbola Savienība" vērsusies Rīgas domē ar lūgumu rezervēt šo nekustamo īpašumu, lai tajā varētu izveidot starptautiskajiem noteikumiem atbilstošu treniņu bāzi nacionālo basketbola izlašu vajadzībām, kā arī Bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga" audzēkņu treniņu apstākļu uzlabošanai ar iespēju iegūt šā nekustamā īpašuma lietošanas tiesības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.