Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā atļauts atrasties uz 21 ūdenstilpes ledus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Rīgā no šodienas atļauts atrasties uz 21 ūdenstilpes ledus, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Ņemot vērā laika apstākļus un meteoroloģiskās prognozes, atļauts atrasties uz Bābelītes ezera, Gaiļezera, Velnezera, Dambjapurva ezera, Ķengaraga dīķa un Bolderājas karjera ledus. Tāpat uz ledus atļauts atrasties ūdenstilpēs Uzvaras parkā, Arkādijas parkā un Viesturdārzā.

Uz ledus drīkst atrasties Juglas ezerā, kurā aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus tālāk par 50 metriem no krasta līnijas, kā arī 700 metru attālumā no Juglas upes ietekas un iztekas, Ķīšezerā, kurā aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus tālāk par 300 metriem no krasta līnijas, kā arī 1000 metru attālumā no Juglas upes ietekas, 200 metru attālumā no Langas upes iztekas, 200 metru attālumā no iztekas pie Ezermalas ielas 8A, kā arī posmā no Mīlgrāvja tilta līdz Zušu ielai 39.

Tāpat uz ledus atļauts atrasties Māras dīķī, kurā aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 200 metru attālumā no Mārupītes ietekas, Juglas upes posmā no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1, Hapaka grāvja posmā no Lielupes ielas 15A līdz Lielupes ielai 31, Vecdaugavas posmā no Audupes ielas 3B līdz Vēlavu ielai 28, kā arī Daugavas posmā no Krasta ielas līdz Grāpju pussalai un 200 metru attālumā no Beķergrāvja ielas Daugavas virzienā.

Turklāt uz ledus drīkst atrasties Sarkandaugavas posmā no Uriekstes ielas 16 līdz Kundziņsalas 7.līnijai 18, kur gan aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus posmā no Aptiekas ielas 19 līdz Uriekstes ielai 8B, kā arī 50 metru attālumā no tilta pār Sarkandaugavu. Tāpat atļauts atrasties uz ledus Bieķengrāvja posmā no Mūkusalas ielas 75 līdz Mazajai Bauskas ielai 28A, Zunda kanāla posmā no Ģipša ielas līdz Āzenes ielai 12, kur gan aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 50 metru attālumā no gājēju tilta pār Zunda kanālu, kā arī Buļļupes posmā no Vakarbuļļu ielas 50 līdz Dzintara ielai 60, ieskaitot līci pie SIA "Rīgas ūdens" bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas stacijas "Daugavgrīva", bet ne tālāk par 30 metriem no krasta līnijas abos krastos, kā arī 300 metru attālumā no Velkoņu ielas un Lielās ielas krustojuma. Turklāt atļauts atrasties uz ledus Āgenskalna līča posmā no Raņķa dambja līdz Balasta dambim 7, kur gan aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 50 metru attālumā no Mārupītes ietekas un 70 metru attālumā no Zunda kanāla iztekas.

Rīgas dome atgādina, ka ziemas periodā pašvaldība noteikusi paaugstinātas bīstamības periodu uz pilsētas administratīvajā teritorijā esošo un piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus. Šajā periodā iedzīvotājiem atrasties uz ledus ir aizliegts.

Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma izpildi kontrolē Pašvaldības policija. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt personām, kas aizlieguma perioda laikā kāpj uz ledus apreibinošu vielu ietekmē, jārēķinās ar naudas sodu bez brīdinājuma, no 15 līdz 100 eiro apmērā.

Rīgas dome atgādina, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem jebkurā gadījumā, īpašu uzmanību pievēršot bērnu drošībai. Pirms doties uz ledus, obligāti jāizvērtē tā stāvoklis, jo visur tas nav vienādi biezs. Atrašanās uz ledus vienmēr ir saistīta ar paaugstinātu risku, atgādina domē.