Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atklās Moderno materiālu pētījumu un tehnoloģiju pārneses centru

© Publicitātes foto

Šodien plkst.14 Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI) tiks atklāts Moderno materiālu pētījumu un tehnoloģiju pārneses centrs jeb "CAMART2, informēja institūtā.

Septiņus gadus ilgstošā projekta finanšu apjoms pārsniedz 31 miljonu eiro, un līdz ar tā norisi paredzēts ievērojami sekmēt Latvijas zinātnieku līdzdarbību starptautiskajā pētniecības un inovācijas tirgū.

"CAMART2" ir LU CFI veidotais projekts "Moderno materiālu pētījumu un tehnoloģiju pārneses centrs", kas sagatavots Eiropas Komisijas pētniecības un inovācijas pamatprogrammā "Apvārsnis 2020" ar mērķi pārveidot LU CFI esošo ekselences centru materiālzinātnēs augstākā kvalitātē, kurā tiks attīstīta efektīva moderno materiālu un tehnoloģiju pārveide komerciālos un sabiedriskā labuma produktos un pakalpojumos.

Projekts norisinās sadarbībā ar Zviedrijas partneriem "KTH Royal Institute of Technology" un "Acreo Swedish ICT", kas ir pasaules līmeņa eksperti inovācijā un tehnoloģiju pārneses jomā.

Kopīgā darbā ar Zviedrijas kolēģiem iecerēts attīstīt LU CFI ekselences centru par Latvijas un Baltijas jūras reģiona nozīmes materiālzinātnes centru ar augstu komercializācijas kapacitāti un spēju efektīvi darboties starptautiskajā pētniecības un inovācijas tirgū. Projekts sekmēs plašākas inovācijas un tehnoloģiju pārneses ekosistēmas izveidi moderno materiālu pētniecībā un šo materiālu pielietošanas jomā inovatīvos produktos, kā arī ļaus izveidot jaunus augsto tehnoloģiju un augstas pievienotās vērtības ražošanas uzņēmumus.

Pasākumā piedalīsies izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), Eiropas Komisijas pētniecības un inovācijas departamenta ģenerāldirektors Roberts Jans Smits, Ekonomikas ministrijas un Eiropas Komisijas Latvijā pārstāvji, kā arī citi projektā iesaistītie.