Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šonedēļ būs zināmi Rīgas pils negadījumu inspekcijas rezultāti

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols vēstīja, ka šonedēļ plašākai sabiedrībai tiks paziņoti Rīgas pils inspekcijas rezultāti par lustras nokrišanas un Baltās zāles aplūšanas cēloņiem.

M. Tols vēsta, ka pēc lustras nokrišanas tika apsekotas arī citas pilī esošās lustras. Tika konstatēts, ka citu lustru stiprinājumi ir droši. ''Es negribētu pirms inspekcijas sniegt kādu vērtējumu, bet versijas ir ļoti dažādas. Šonedēļ vajadzētu būt slēdzienam,'' pauž M. Tols.

Taujāts par iespējamajiem zaudējumu atlīdzināšanas iemesliem, viņš pauda, ka šobrīd tiek apspriesti dažādi scenāriji, jo gan pils gan būvnieku atbildība ir apdrošināti. Tomēr pamatscenārijs vēl nav skaidrs.

M. Tols arī vēsta, ka nokritušās lustras stiprinājums bijis vecs un nav bijis caurejošs visai sijai, tāpēc vajadzēja pārbaudīt šī stiprinājuma nestspēju. ''Mēs vērtēsim, vai tas tika darīts,'' pauda Tols. Savukārt pils Baltās zāles aplūšanā ir vainojams sals, kura ietekmē pārplīsa ūdens filtri.