Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bondars pretendēs uz Rīgas mēra amatu; sarakstā arī Žagars un Jēkabsone-Žogota

© twitter.com/ Mārtiņš Bondars

Šodien tika oficiāli nosaukts politisko spēku "Latvijas Reģionu apvienība" un "Latvijas attīstībai" Rīgas mēra amata kandidāts - Latvijas Reģionu apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Mārtiņš Bondars. Kā abu politisko spēku kopējā saraksta līderi vēlēšanās startēs arī "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētājs, ekonomists Juris Pūce, izcilā Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kā arī starptautisko atzinību ieguvušais operas režisors Andrejs Žagars. Kā vienojošo ideju politisko spēku apvienība un līderi nosauc virzību uz taisnīgu un godīgu Rīgas pārvaldi.

"Pēdējā gada laikā rīdzinieki mani ik dienas ir uzrunājuši un aicinājuši uzņemties Rīgas domes vadību. Redzot to netaisnību un negodīgumu, kas valda Rīgas domē, un jūtot milzīgu rīdzinieku atbalstu, esmu pieņēmis atbildīgu lēmumu - kandidēt uz Rīgas mēra amatu nākamajās pašvaldību vēlēšanās. Rīdzinieki ir pelnījuši taisnīgu un godīgu Rīgas pārvaldi, un to es un mana komanda, kuru viedo izcilas Latvijas personības, kas ar savu darbu un profesionalitāti sevi ir pierādījušas starptautiskā līmenī, esam gatavi rīdziniekiem piedāvāt," uzsver Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Bondars.

"Mūsu piedāvājums rīdziniekiem ir balstīts uz trim prioritātēm - Rīga kā pilsēta ar godīgu, taisnīgu un caurspīdīgu pārvaldi, Rīga kā pilsēta ar sakārtotu vidi - ielām un ietvēm bez bedrēm, ātru, ērtu un pieejamu sabiedrisko transportu, efektīvi un godīgi apsaimniekotiem mājokļiem, Rīga kā ģimenēm draudzīga pilsēta - drošiem un sakārtotiem pagalmiem, izskaustām rindām uz bērnudārziem un kvalitatīvu izglītību," piebilst M.Bondars.

"Ir negodīgi un netaisnīgi, ka rīdzinieku līdzekļi tiek izniekoti nekvalitatīvos un pārcenotos ielu remontos, apšaubāmos projektos sabiedriskā transporta nozarē un mājokļu apsaimniekošanā, tā vietā nerisinot problēmas pēc būtības. Jaunas sabiedriskā transporta līnijas uz apdzīvotākajām apkaimēm, piemēram, Purvciemu, Pļavniekiem vai Ziepniekkalnu, netiek būvētas, mājokļu renovācija un siltināšana ir atstāta pilnīgā novārtā, bet pazemojošās rindas uz bērnudārziem nemazinās. Mums ir konkrēti aprēķini un plāns, kā ar godīgu, taisnīgu un pārdomātu saimniekošanu Rīgā šos jautājumus atrisināsim un sakārtosim," norāda partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētājs Juris Pūce.

Šā gada 1. februārī noslēgtais politisko spēku sadarbības līgums paredz vienlīdzību un solidaritāti abām pusēm saistošu lēmumu pieņemšanā un vēlēšanu saraksta sastādīšanā. Abi politiskie spēki apņemas kopējā vēlēšanu sarakstā paredzēt 31 domes deputāta kandidāta vietu kandidātiem, kas nav abu politisko spēku biedri, bet pārstāv pilsonisko sabiedrību un/vai ir eksperti jomās, kas ir būtiskas Rīgas domes darbā. Atlikušās 32 deputātu kandidātu vietas sarakstā tiks aizpildītas ar vienādu kandidātu skaitu: 16 kandidāti no Latvijas Reģionu apvienības un 16 kandidāti no partijas "Latvijas attīstībai". Ja šim līgumam pievienosies vēl kāds politiskais spēks, saraksta vietu sadalījums tiks precizēts.