Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pusaudži trolejbusā sarīko pamatīgu jandāliņu

© Kristaps Kuhaļskis/ F64 photo agency

Vakar, 14. februārī, divi Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, dodoties mājup 15. trolejbusā, pamanīja divus jauniešus, kuri sastrēguma laikā pieskrēja pie sabiedriskā transporta un norāva tam vadus, vēsta Rīgas Pašvaldības policija.

Trolejbusa vadītājs spēkratu apturēja un devās vadus salikt atpakaļ tam paredzētajās vietās. Tikmēr abi jaunieši apskrēja trolejbusam pa otru pusi apkārt, ieskrēja vadītāja vietā un centās atlauzt durvis, lai iekļūtu pasažieru pusē.

Pirms vadītāja atgriešanās pusaudži izskrēja ārā un trolejbusa kustības laikā viens no viņiem pieķērās pie aizmugurējās vadu kastes. Savukārt otrs jaunietis intensīvas satiksmes laikā starp braucošām automašīnām trolejbusam skrēja pakaļ.

Policijas darbinieki, pamanot jauniešu huligāniskās darbības, nekavējoties sazvanīja tuvāko dežūrdaļu, lai uz notikuma vietu atsūta autopatruļu. Nākošajā pieturā abi jaunieši atlauza trolejbusa aizmugurējās durvis un smiedamies ieskrēja tajā, taču viņi nezināja, ka iekšā viņus jau gaida policijas darbinieki privātās drēbēs.

Sabiedriskajā transportā esošie policijas darbinieki jauniešus apturēja un izveda no tā ārā, lai sagaidītu autopatruļu.
Abi pusaudži izturējās bravūrīgi, piebilstot, ka abi ir neaizskarami un pašvaldības policija neesot tiesīga viņus aizturēt un sodīt.

Atrodoties Centrālās stacijas pieturvietā, abi policijas darbinieki jauniešus pieturēja, lai viņi neaizbēgtu. Taču pusaudži nespēja nomierināties un centās pievērst apkārtējo uzmanību, kliedzot, ka viņiem uzbrūk.

Drīz pēc tam ieradās autopatruļa, kuras darbiniekiem zēni kategoriski noliedza, ka būtu trolejbusam norāvuši vadus un veikuši citas huligāniskas darbības.

16 un 17 gadus vecie pusaudži aizturēti un nogādāti dežūrdaļā, kur sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu. Aizturēšanas laikā nekas neliecināja, ka zēni būtu lietojuši alkoholu vai citas apreibinošas vielas.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai.

Par notikušo informēti abu pusaudžu vecāki.