Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pēc trauksmes "soctīklos", būvniecības kontroles birojs šodien apsekos operas ēku

© f64

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) darbinieki plāno šodien apsekot Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ēku, ziņo Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) publisko ēku kontroles jautājumos atbildīgais Māris Demme.

Viņš norādīja, BVKB ir iepazinies ar medijos izskanējušo informāciju par to, ka no operas ēkas sākuši krist nost ķieģeļu un apmetuma gabali. Patlaban būvinspektors sazinās ar ēkas īpašnieku un operu, tāpēc, iespējams, pārbaude notiks jau šodien, skaidroja Demme.

Pēc Demmes teiktā, ja būvinspektoram izdosies šodien apsekot ēku, informācija par LNOB ēkas stāvokli varētu būt zināma rīt, 20.janvārī.

Informācija BVKB mājaslapā liecina, ka birojs iepriekš nav apsekojis LNOB ēku.

Jau ziņots, ka ierakstā sociālajā tīklā "facebook.com" LNOB direktors Zigmārs Liepiņš informē, ka no LNOB ēkas sākuši krist nost ķieģeļu un apmetuma gabali, taču amatpersonas šī situācija neinteresējot.

Liepiņš norādīja, ka apmetuma gabali, krītot no "mūsu Baltā nama", nevienam netrāpīja. Vieta gan tika nofotografēta un apvilkta ar zaļo sietu, lai apmetuma biršana neturpinātos.

"Līdz šim neviens nav turējis par vajadzīgu pat painteresēties," pauž Liepiņš, kurš norāda, ka situācijā, kad atbildīgās amatpersonas klusē rodas jautājumi, kā risināt šo situāciju.