Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

FOTO: Cilvēki cenšas palīdzēt šausmīgos apstākļos dzīvojošai sirmgalvei

© Marta Ringa/Facebook

Sociālajā tīklā Facebook cilvēki kopš novembra cenšas palīdzēt kādas sirmgalves dzīves apstākļu uzlabošanai. Sieviete dzīvo briesmīgos apstākļos un pat saskārusies ar grūtībām sagādāt sev ēdamo. Pašlaik steidzami nepieciešama profesionāla elektriķa palīdzība.

Sirmgalve vārdā Emīlija dzīvo Juglas mikrorajonā Rīgā. Ar līdzcilvēku palīdzību izdevies nokārtot “rīdzinieka karti” kas ļauj saņemt siltu maltīti. Iepriekš ēdienu pirms un pēc ikdienas darbiem nesa labdari.

Turpinās dzīvesvietas iekārtošana, kas nevedas viegli. Līdzcilvēki uzskata, ka daudz ko būtu vieglāk izdarīt, ja būtu iesaistījušās valsts iestādes. Labdari sievietei palīdzēja atrast pasi un nokārtot pensiju.

Kundze dzīvo briesmīgos apstākļos. Pat nav iespējams uz dzīvokli vest kādas mantas, jo dzīvoklis ir netīrs un nelabi ož. Gultas vietā atrodas sapuvis matracis, nav elektrības, kā arī vannasistabas, virtuves, tapešu pie sienām un izlietnes. Emīlija šādi dzīvo jau divus gadus, bet neviens sociālais dienests nav par situāciju informēts.

Sīkāka informācija par nepieciešamajām lietām un kā tās nogādāt, skaties šeit!