Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Deviņgadīgs puika nakts laikā aiziet uz klubu, apgalvo, ka vecāki atļāvuši

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

10.janvāra naktī Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka kādā Zolitūdes biljarda klubā atrodas pirmsskolas vecuma zēns bez pieaugušo uzraudzības.

Ierodoties notikuma vietā, pie bāra letes sastapta izklaides vietas darbiniece ar zēnu. Puika policistiem pastāstīja, ka atnācis uz klubu, lai paskatītos kā tiek spēlēts biljards. Uz jautājumu, vai vecāki zina, ka viņš nakts laikā atnācis uz biljarda klubu, puika apgalvoja, ka abi vecāki viņam to atļāvuši darīt, informē policija

Veikta personas datu pārbaude, kuras laikā noskaidrots, ka puika ir deviņus gadus vecs.

Policisti zēnu nogādāja dzīvesvietā, kur viņa māte paskaidroja, ka dēls pēc sporta pulciņa nav atnācis mājās. Sieviete apgalvoja, ka zvanījusi dēlam, bet viņam bijis izslēgts telefons. Pēc tam sieviete ar bērna tēvu apstaigājusi tuvāko apkārtni, bet dēlu tā arī nav atradusi. Sieviete paskaidroja, ka tā esot pirmā reize, kad dēls nakts laikā klaiņojis apkārt un noteikti notikušo pārrunās.

Jāatzīmē, ka Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.80 "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā" paredz, ka personām, kas ir jaunākas par 16 gadu vecumu ir aizliegts atrasties sabiedriskās vietās no pulksten 22.00 līdz 7.00 bez vecāku vai viņu aizstājēju klātbūtnes. Par šīs prasības neievērošanu personai, kas pārkāpuma izdarīšanas brīdī sasniegusi 14 gadu vecumu, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 71 eiro, vai piemēro audzinoša rakstura līdzekļus. Ja pārkāpuma izdarīšanas brīdī persona nav sasniegusi 14 gadu vecumu, tad piemēro audzinoša rakstura līdzekļus, kā arī pie likuma paredzētās atbildības sauc personas vecākus vai viņu aizstājējus.