Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

UZZINI, kurās Rīgas ūdenstilpēs atļauts atrasties uz ledus

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki ik dienu seko līdzi ledus biezumam Rīgas ūdenstilpēs, kā arī vērtē meteoroloģiskās prognozes, straumi un citus apstākļus, kas ietekmē ledus biezumu. Ņemot vērā RPP secinājumus, no 10.janvāra vakara daļēji atcelts ierobežojums atrasties uz ledus.

Pašlaik uz ledus atrasties drīkst Dambjapurva ezerā, Gaiļezerā, Juglas upē posmā no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1, Vecdaugavā posmā no Mangaļu prospekta līdz Audupes ielai 3B, Daugavā posmā no Krasta ielas līdz Grāpju pussalai, Ķīšezerā (ne tālāk par 200 metriem no krasta), Loču kanālā posmā no Viesnīcas ielas 2 līdz Lielupes ielai 1 k-13 (30 metru attālumā no krasta līnijas no Lielupes ielas puses), Sarkandaugavā posmā no Kudziņsalas 1. līnijas 22 līdz Kundziņsalas 7. līnijai 18, kā arī Hapaka grāvī posmā no Spailes ielas 8 līdz Platajai ielai 38.

Citās vietās uz ledus atrasties joprojām aizliegts, tajā skaitā 1000 metru attālumā no Juglas upes ietekas, 200 metru attālumā no Langas upes iztekas, 200 metru attālumā no iztekas pie Ezermalas ielas 8A, kā arī posmā no Mīlgrāvja tilta līdz Zušu ielai 39 (600 metru attālumā no krasta līnijas) un uz ledus 600 metru attālumā no Juglas upes ietekas un iztekas.

Policija atgādina, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt personām, kas aizlieguma perioda laikā kāpj uz ledus apreibinošu vielu ietekmē, jārēķinās ar naudas sodu bez brīdinājuma 15 līdz 100 eiro apmērā.