Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vairāk nekā 200 cilvēki pulcējušies Zolitūdes traģēdijas piemiņas pasākumā

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Uz piemiņas pasākumu Zolitūdes traģēdijas vietā, pie kādreizējā lielveikala "Maxima" Rīgā, Priedaines ielā 20, šodien pulcējušies vairāk nekā 200 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Cilvēki traģēdijas vietā noliek gan svecītes, gan arī ziedus.

Uz piemiņas pasākumu bija ieradies arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kā arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un vicemērs Andris Ameriks (GKR).

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki iedarbināja sirēnu par godu bojāgājušajiem kolēģiem. Tāpat tika noturēts klusuma brīdis.

Zolitūdē šodien tiek pieminēta trešā gadskārta kopš traģiskās lielveikala sagrūšanas - 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

Prokuratūra deviņām personām apsūdzības uzrādījusi par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, nonāvēšanu aiz neuzmanības un darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu. Šobrīd lieta atrodas tiesā.