Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ap 100 cilvēku Lielajos kapos iestājas pret Skanstes tramvaja projektu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Šovakar ap 100 cilvēku bija pulcējušies Lielajos kapos, godinot Krišjāni Baronu un Frici Brīvzemnieku un vienlaikus iestājoties pret Skanstes tramvaja līnijas izbūvi Senču ielā, novēroja aģentūra LETA.

Pasākums nelīdzinājās ierastam protestam. Lai gan starp sanākušajiem bija vairāki cilvēki ar plakātiem, kuru saukļi nopeļ ieceri Senču ielā izbūvēt tramvaju, galvenā uzmanība bija veltīta Barona un Brīvzemnieka piemiņai.

Kapos tika iedegtas sveces un sanākušie dziedāja tautasdziesmas.

Savukārt daži no Skanstes tramvaja līnijas iecerei veltītajiem plakātiem vēstīja: "Pret slepeno, dārgo un nelietderīgo", "Brauc ellē", "Apturiet kapu tramvaju", "Meliem īsas sliedes".

LETA jau ziņoja, ka, godinot Baronu un Brīvzemnieku, šovakar Lielajos kapos bija iecerēts protestēt pret Skanstes tramvaja līnijas izbūvi Senču ielā. Kā informēja pasākuma organizatori, pieminot Lielajos kapos apglabātos Latvijas kultūras dižgarus, cilvēki tiek aicināti arī "protestēt pret sabiedrības interesēm neatbilstošo Rīgas domes projektu par tramvaja līnijas ierīkošanu uz Skanstes rajonu caur Lielajiem kapiem".

Jau ziņots, ka Rīgā ir iecerēts izbūvēt jaunu tramvaja līniju Skanstes ielas virzienā Lielo kapu tuvumā, kas satracinājis daļu rīdzinieku, kuri pārmet mirušo piemiņas zaimošanu.

Rīgas dome un "Rīgas satiksme" gan ir solījušas, ka tramvaja līnija ies tikai pa Senču ielu, neaizskarot Lielo kapu teritoriju, bet Rīgas domes Satiksmes departaments ir izsūtījis vēstules 46 zemes īpašniekiem par teritoriju, kas atrodas ielu sarkanajās līnijās, atsavināšanu.