Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

SKA - "Dinamo" 4:1 (spēle galā)

© F64

Rīgas "Dinamo" šovakar viesojas pie Kontinentālās hokeja līgas līderes Sanktpēterburgas SKA, kas uzvarējusi četros mačos pēc kārtas un pēdējās desmit spēlēs uzvarējusi deviņas reizes.

Sanktpēterburgas SKA - Rīgas "Dinamo"

Vārti: 25:10 Koskiranta 1:0, 46:28 Šipačovs (Dadonovs, Gusevs, vair.) 2:0, 50:15 M. Rēdlihs (Pujacs, Dārziņš) 2:1, 51:56 Kovaļčuks (Barabanovs)3:1, 56:17 Mouzess (Jakovļevs, Plotņikovs) 4:1
Soda minūtes: 0:10
Vārtsargi: Igors Šestjorkins - Jānis Kalniņš

60' Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa SKA svin kārtējo uzvaru - 4:1. Ja ne Jāņa Kalniņa, rezultāts varēja būt arī krietni lielāks.

57' VĀĀĀRTI! Ārkārtīgi skaisti nospēlē Plotņikovs, kurš apspēlē vairākus aizsargus un eleganti sev starp kājām piespēlēm Mouzesam, kurš no vārtu priekšas pilnībā izšķir mača likteni - 4:1!

52' VĀĀĀRTI! Intriga atjaunota? Laikam, ka tomēr ne. Barabanovs labi pacīnās aiz vārtiem un piespēlē Kovaļčukam, kurš ar pirmo pieskārienu no distances spēcīgi triec ripu vārtos. 3:1!

51' VĀĀĀRTI! Intriga ir atjaunota! Dārziņš vidū piespēlē ātrumu uzņēmušajam Miķelim Rēdliham, kurš, neskatoties uz aizsarga pretestību, prata ar labu driblu izslidināt ripu starp Šestjorkina kājsargiem. Ceturtie vārti Miķelim (4+2) šosezon. 1:2!

47' VĀĀĀRTI! Un tomēr "Dinamo" salūst, turklāt paši mazākumā atved vārtus. Freibergs paklūp, SKA aizskrien pretuzbrukumā trīs pret diviem un izspēlē līdz Šipačova brīvam metienam. 2:0!

46' "Dinamo" iekrīt aizsardzībā, SKA izspēlē līdz tālajam stūrim, kur brīvs paliek Iļja Kovaļčuks, bet glābj Kalniņš un pārliktnis.

46' Ņikita Gusevs pa kreiso malu ielaužas uzbrukuma zonā, un viņu aizķeksē Patriks Mulens, piekto reizi atstājot "Dinamo" mazākumā.

45' "Dinamo" atbruņo Dacjuku un aizmūk pretuzbrukumā trīs pret trim. Viesi izspēlē pretuzbrukumu līdz metienam no distances, bet vārtos droši darbojas Šestjorkins.

43' Trešdaļu ar ilgstošu uzbrukumu sāk "Dinamo", bet SKA ātri vien atgūst iniciatīvu, labi kombinējot rīdzinieku zonā.

41' Spēle ir atsākusies.

40' Otrā trešdaļa aizritēja ar absolūtu SKA dominanci, bet brīnumainais Kalniņš joprojām saglabā intrigu - "tikai" 0:1 pirms pēdējā perioda.

36' Vienā epizodē ripa pēc svilpes nokļūst "Dinamo" vārtos, bet arī ceturtais mazākums izturēts. Atkal pateicību pelnījis Kalniņš.

34' Ceturtais mazākums. Sestito savā zonā aizķeksē Prohorkinu.

33' Arī trešais mazākums izturēts, bet šie mazākumi kļūst arvien grūtāki. Vairākuma pašā izskaņā spīdošu izdevību neizmanto arī Sergejs Plotņikovs, kurš pielabo ripu vārtu priekšā, bet Kalniņš neticami noreaģē.

32' Atkal gandrīz identisks moments vairākumā Šipačovam, bet Vadims atkal nespēj pārcelt ripu pāri Kalniņa ķērējcimdam. Fantastiska iespēja.

31' Georgijs Pujacs par klupināšanu tiek sodīts ar divām minūtēm.

29' Vienreiz pa vārtiem met Koltons Gilīss, bet citādi SKA vairākumā uzbrūk ļoti bīstami. Vairākas reizes glābj Kalniņš, kurš pēc lieliskas SKA izspēles triumfē arī duelī ar Vadimu Šipačovu. Smagi, bet mazākums izturēts.

27' Un nepatiks arī šis. Kārtējais noraidījums par skaitliskā sastāva pārkāpumu. SKA otrais vairākums.

26' VĀĀĀRTI! Un tomēr SKA atklāj rezultātu. Un šie vārti Normundam Sējējam atkal nepatiks..."Dinamo", uzsākot uzbrukumu, zaudē ripu neitrālajā zonā, seko pretuzbrukums trīs pret vienu un Jarno Koskiranta pārspēj Kalniņu, kurš ripu skar, bet glābt tomēr nespēj.

24' Otrajā trešdaļā labu spēli turpina rādīt Kalniņš, kurš tiek galā ar vairākiem bīstamiem metieniem.

21' Sākusies otrā trešdaļa.

20' Pirmā trešdaļa noslēdzas bez gūtiem vārtiem.

18' Vjačeslavs Voinovs izdara vairākus metienus no tālienes, SKA daudz kustina ripu, taču rīdzinieki arī mazākumā organizēti aizstāvas un savus vārtus nosargā neskartus.

16' Pirmais noraidījums spēlē, un to nopelna Miks Indrašis, savā aizsardzības zonā aizķeksējot pretinieku.

15' Un vēl viens moments SKA zonās - mājiniekus glābj vārtu konstrukcija.

14' Kamēr komandām tehniskais pārtraukums, tribīnēs kāds vīrietis bildina draudzeni. Viņas atbilde ir pozitīva.

11' Briesmas atkal arī pie "Dinamo" vārtiem. Teicami līdz vārtiem izlaužas SKA kapteinis Pāvels Dacjuks, bet Kalniņš kopā ar aizsargiem tiek galā.

10' Neskatoties uz pastarīšu statusu, "Dinamo" ļoti labi sākusi spēli un regulāri liek pasvīst mājinieku aizsargiem. Toluzakovs desmitajā minūtē labi apdraud Igora Šestjorkina vārtus, bet nedaudz pietrūkst.

4' "Dinamo" zaudē ripu aiz saviem vārtiem un Kalniņš pirmoreiz nopietni iesaistās spēlē, reaģējot uz mājinieku spēlētāja metienu no distances.

3' Sanktpēterburgas SKA jau pirmajā uzbrukumā enerģiski lauzās uz rīdzinieku vārtiem, bet Džastins Šags atbildēja ar labu individuālo reidu pretuzbrukumā. Pirmajās minūtēs ripu, protams, vairāk kontrolē SKA.

1' Spēle ir sākusies!

19:20 Būtiskākā izmaiņa sastāvā ir starp vārtu stabiem. Pēc trīs maču pauzes laukumā atkal dosies Jānis Kalniņš, bet čehs Jakubs Sedlāčeks šoreiz paliek malā. Koltona Gilīsa trijnieks kļuvis par uzbrucēju pirmo maiņu, Tima Sestito - par trešo, bet jaunajā ceturtajā virknējumā Nikolaju Jeļisejevu aizstājis Vitālijs Pavlovs.

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Jānis Kalniņš (Jakubs Sedlāčeks); Georgijs Pujacs - Patriks Mulens, Guntis Galviņš - Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs - Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle; Džastins Šags - Koltons Gilīss - Gints Meija, Lauris Dārziņš - Pjotrs Ščastļivijs - Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis - Tims Sestito - Gunārs Skvorcovs, Filips Toluzakovs - Māris Bičevskis - Vitālijs Pavlovs.