Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Lattelecom" un Ukrainas lielākais operators "Ukrtelekom" vienojušies par sadarbību

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

SIA "Lattelecom" un Ukrainas lielākais fiksēto sakaru un interneta operators "Ukrtelekom" vienojušies par sadarbību, tā Ukrainas klientiem nodrošinot iespēju nomāt virtuālo datu centru un virtuālo serveri, kas atrodas "Lattelecom" datu centrā "Dattum" Rīgā, aģentūru LETA informēja "Lattelecom" pārstāve Zanda Šadre.

Šodien "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis un "Ukrtelekom" direktors Jurijs Kurmazs Latvijas vēstniecībā, ārkārtējā un pilnvarotā Latvijas vēstnieka Ukrainā Jura Poikāna klātbūtnē, parakstīja vienošanos par sadarbības uzsākšanu. Līgums Ukrainas uzņēmumiem nozīmē iespēju, noslēdzot vietēju līgumu ar "Ukrtelekom", nomāt virtuālo serveri vai "mākoņa" datu centru (IaaS), kas atrodas Rīgā.

"Lattelecom" infrastruktūra ir izvietota "Tier III" līmeņa sertificētā datu centrā "Dattum", kas ir viens no aizsargātākajiem datu centriem Ziemeļeiropā. Visi datu apstrādes centra pakalpojumi tiek sniegti saskaņā ar Eiropas Savienības tiesību aktiem. Platforma izstrādāta, izmantojot vadošo pasaules ražotāju risinājumus (Cisco, HPE, VMware), un tai ir augstā drošības pakāpe - garantētais sistēmas pieejamības līmenis ir 100%.

Šadre atzīmēja, ka kopīgam operatoru piedāvājumam ir arī citas būtiskas priekšrocības - līguma noslēgšana ar Ukrainas uzņēmumu, norēķini valsts valūtā, pieeja pakalpojumiem un klientu atbalsts visā valstī, pirmā klientu atbalsta līnija Ukrainā, interneta papildu kanālu organizēšana un citas.

Pieslēgties jaunam pakalpojumam klienti varēs jau novembrī. Balstoties uz konkrētās uzņēmējdarbības vajadzībām, "Ukrtelekom" eksperti noteiks pareizo pakalpojumu konfigurāciju.