Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policija Sarkandaugavā aizturējusi rūdītu laupītāju grupu

© Valsts policija

Augusta beigās un septembrī Sarkandaugavā un tās apkārtnē tika izdarītas vairākas zādzības – no dzīvokļiem, kāpņu telpām, pagraba un velonievietnes. Vairākos no dzīvokļu apzagšanas gadījumiem ļaundari bija izvēlējušies iekļūt pirmā stāva dzīvokļos, izsitot logus. Visas zādzības bija izdarītas brīdī, kad dzīvokļu saimnieki neatradās savā īpašumā.

Valsts policija izmeklēšanas ietvaros noskaidroja, ka šos noziegumus, iespējams, realizējušas vienas un tās pašas personas - 1986. gadā dzimis vīrietis, 1988. gadā dzimis vīrietis, 1970. gadā dzimis vīrietis un 1973. gadā dzimusi sieviete. Visas minētās personas jau iepriekš sodītas par mantiskiem noziegumiem.

Zādzības, visticamāk, īstenojuši trīs minētie vīrieši, taču sieviete vēlāk nelikumīgi no zagtajām kredītkartēm noņēmusi naudu. Nozagtās mantas ļaundari centušies realizēt.

Septembra vidū Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes policisti sadarbībā ar Rīgas Ziemeļu iecirkņa policistiem aizdomās par finanšu līdzekļu nelikumīgu izmantošanu aizturēja 1973. gadā dzimušo sievieti. Dažas dienas vēlāk likumsargiem izdevās noskaidrot arī aizdomās turamo vīriešu atrašanās vietu un viņus aizturēt.

Šobrīd policijas rīcībā ir informācija, kas apstiprina šo personu saistību ar sešām zādzībām, kuru laikā nozagti divi velosipēdi, celtniecības instrumenti, santehnika, dārglietas, kažoki, kā arī kredītkartes. Daļu no nozagtajām mantām likumsargiem izdevies atgūt.

Saistībā ar notikušo policija uzsākusi vairākus kriminālprocesus.
1986. un 1988. gadā dzimušajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējām aizdomās turamajām personām - policijas uzraudzība.