Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bērnu slimnīcai dāvina vairāk nekā tonnu ābolu

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Lai vietējās ražas laikā papildinātu mazo pacientu ēdienkarti ar veselīgiem kārumiem, Rimi uzsāk ilgtermiņa programmu. Šobrīd četru nedēļu laikā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcaikopumā Rimi dāvinās vairāk nekā tonnu Latvijas ābolu, pirmo 300 kilogramu dāvinājumu ar Bērnu slimnīcas fonda atbalstu nogādājot jau 28.septembrī.

“Šī gada 1.septembrī Rimi dāvināja skolniekiem 10 000 veselīgo burkānu iepakojumus un aicināja atcerēties par veselīgām maltītēm arī skolas laikā. Savukārt ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu dažādos projektos sadarbojamies jau vairākus gadus, un no pērnā marta kopā īstenojam īpašu svara korekcijas programmu bērniem un jauniešiem, kurā mazajiem pacientiem kopā ar uztura speciālistiem un Rimi atbalstu ir iespēja pagatavot ne tikai veselīgas, bet arī gardas maltītes. Mēs ceram, ka Rimi dāvinātie āboli kā veselīgs kārums iepriecinās mazos pacientus,” stāsta Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa skaidro: “Bērni ir vieni no prasīgākajiem un izvēlīgākajiem ēdājiem, jo mēdz būt ļoti konservatīvi savās izvēlēs. Jo īpaši mazāki bērni bieži vien atteiksies no ēdiena, kas nav pazīstams vai arī tiek pasniegts šķīvī, kas nav bērna mīļākais šķīvis. Tamdēļ Bērnu slimnīcā cenšamies piedāvāt ne tikai ārsta nozīmētajās diētās iekļauto pārtiku, bet arī kaut ko, kas pavisam noteikti būs jau ēsts mājas apstākļos. Augļi un dārzeņi ir gan veselīgi, gan arī bērniem labi zināmi, tamdēļ ar lielu varbūtību tie tiek apēsti un rezultātā bērns uzņem vērtīgas kalorijas un vitamīnus, kas palīdz veseļoties. Iespēja papildināt slimnīcas ēdienkarti ar Latvijas āboliem ir lieliska, jo āboli ir vieni no bērnu iemīļotākajiem augļiem, tamdēļ sirsnīgs paldies mūsu draugiem Rimi par šo rudenīgi veselīgo cienastu!”