Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pamatīgi iereibusi nepilngadīgā "atslēdzas" suņu pastaigu laukumā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

25.septembrī Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka Grīziņparka suņu rotaļu laukumā atrodas vairākas nepilngadīgas personas alkohola reibumā.

Ierodoties notikuma vietā, apsekots suņu rotaļu laukums un tā apkārtne, taču neviena aprakstam līdzīga persona netika pamanīta. Policisti nolēma apsekot nomaļo teritoriju pie Grīziņkalna dzelzceļa sliedēm, kur bieži uzturas personas reibumā, narkomāni un bezpajumtnieki.

Blakus siltumtrasei pamanītas piecas acīmredzami nepilngadīgas meitenes. Netālu no viņām zālē gulēja vēl viena nepilngadīga meitene, kurai kājās nebija apavu.

Policisti meiteni centās pamodināt, taču viņa nereaģēja. Nekavējoties izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri nolēma meiteni hospitalizēt.

Jautājot par notikušo klātesošajām jaunietēm, viņas paskaidroja, ka meiteni sastapušas Maskavas ielas apkārtnē un viņa jau bijusi reibumā. Jaunietes apgalvoja, ka palīdzējušas iereibušajai meitenei nokļūt līdz notikuma vietai, lai viņa izguļ reibumu.

Sarunas laikā nekas neliecināja, ka kāda no klātesošajām jaunietēm arī būtu reibumā. Kārtības sargi pārbaudīja iesaistīto meiteņu datus un veica informatīvas pārrunas par atrašanos nomaļās un kriminogēnās vietās, kā arī par neatliekamās medicīniskās palīdzības izsaukšanas nepieciešamību šādos gadījumos. Pēc pārrunām meitenes devās uz mājām.

Par notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.