Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā noslēgusies aktīvā vasaras āra treniņu sezona

© F64

Piektdien, 23.septembrī, laukumā pie Rīgas Kongresu nama strūklakas tika svinēts šīs vasaras āra treniņu sezonas noslēgums "PAKĀpiens" ar 5 km skrējienu pa Rīgas centru.

Skrējiena maršrutā bija vairākas "spēka stacijas", kurās darbojās projekta "Sporto Rīga" treneri ar īpaši sagatavotiem aktīviem uzdevumiem un vingrinājumu kompleksiem. Dalībniekiem viena skrējiena laikā bija iespēja vingrot kopā ar treneriem Maksimu Fainziļbergu, Veroniku Dolginu, Kristapu Vildi, Evu Dzelmi, Artūru Zolotihu, Māri Savicki, Ramonu Simonu Mežgaili, Kristapu Enci, Daigu Otomeri un Alenu Eldmani. Skrējiena noslēgumā visi treneri uzteica pasākuma dalībnieku izturību un centīgumu.

5 km garā skrējiena maršruts sākās laukumā pie Rīgas Kongresu nama strūklakas un veda caur Rīgas centru un tā parkiem - Bastejkalnu, skvēru pie Latvijas Nacionālās operas, cauri Vecrīgai, tālāk gar Daugavas krastmalu līdz Viesturdārzam un Kronvalda parkam.

Sveikt "PAKĀpiena" apmeklētājus un projekta "Sporto Rīga" trenerus ar vasaras āra treniņu sezonas noslēgumu bija ieradies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki saņēma arī piemiņas balvas no projekta atbalstītājiem "Sportland" un "Aqualar" ūdens.

"Sporto Rīga" izsaka lielu pateicību Rīgas Kongresu namam, kas atbalstīja "PAKĀpienu" un laipni uzņēma savās telpās un Kongresu nama teritorijā.

Aktīvā āra treniņu sezona jau ir noslēgusies, tomēr vairāki "Sporto Rīga" treneri vēl turpina āra treniņus. Treneru grafikus un citu noderīgu informāciju iespējams uzzināt "Sporto Rīga" Facebook lapā un mājaslapā www.sportoriga.lv.

"Sporto Rīga" ir komunikācijas platforma gan treneriem, gan sabiedrībai kopumā. Treneriem tā ir iespēja reklamēt sevi, informēt par saviem treniņiem, kā arī iepazīstināt ar veselīga dzīvesveida niansēm, savukārt Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, tā ir iespēja ātri un vienkopus uzzināt par āra treniņu iespējām pilsētā.

Projekta "Sporto Rīga" iniciators un pasākuma "PAKĀpiens" organizators ir biedrība "Par sportisku sabiedrību", kuras mērķis ir piesaistīt rīdziniekus un pilsētas viesus aktīvam dzīvesveidam un sportiskām aktivitātēm, parādot, ka tām ir vieta ikdienas straujajā ritmā.

"Sporto Rīga" projektu atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Projekta draugi: "Sportland", pasākumu aģentūra "Meduza", "Atlētika", "Baker Nutrition" un ūdens "Aqualar".