Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vīrieši Rīgā cenšas izprovocēt garāmgājējus uz kautiņu

© Rīgas Pašvaldības policija

25.septembrī pie Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbiniekiem pēc palīdzības vērsās divi nepilngadīgi jaunieši, kuri pastāstīja, ka Purvciemā kāds nepazīstams vīrietis vienam no viņiem uzbrucis un ar kāju iesitis pa seju. Jaunietim bija acīmredzami sejas bojājumi, iespējams, lauzts deguns.

Policisti nekavējoties izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus. Gaidot mediķus, notikuma vietā ieradās vēl viena autopatruļa, lai ar otru jaunieti varētu apsekot tuvāko apkārtni un uzmeklēt uzbrucēju.

Apsekošanas laikā pamanīti trīs vīrieši, tostarp vīrietis, kurš, iespējams, bija iesitis nepilngadīgajam jaunietim. Iespējamie vaininieki apturēti, taču viens no vīriešiem sāka uzvesties agresīvi, izsakot dažādus cieņu aizskarošus izteicienus. Kārtības sargi vairākkārtīgi vīrietim aizrādīja par viņa lietoto leksiku. Pēc brīža vīrietis nomierinājās un nosauca savus datus.

Tikmēr pie cietušā jaunieša ieradās mediķi, kuri nolēma viņu hospitalizēt. Par notikušo informēts jaunieša tēvs.

Pārrunu laikā ar iespējamajiem vainīgajiem noskaidrots, kurš no vīriešiem iesita nepilngadīgajam. Uzbrucējs aizturēts un nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Ar abiem aizturētā vīrieša draugiem veiktas pārrunas par vispārpieņemtajām uzvedības normām, pēc kurām abi devās savās gaitās. Taču uzkavējoties notikuma vietā, pēc neilga brīža pie policijas operatīvā transportlīdzekļa pienāca kāda sieviete, kura norādīja uz abiem aizturētā vīrieša draugiem un pastāstīja, ka viens no viņiem skaļi lamājas un cenšas izprovicēt sievietes vīru uz kautiņu. Atkārtoti pārbaudot personas, noskaidrots, ka tas ir tas pats vīrietis, kuram iepriekš aizrādīts par viņa leksiku.

Persona aizturēta un nogādāta dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā un noskaidrots, ka viņš ir 1,55 promiļu reibumā. Vīrietim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu.