Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jaunieši uz ballīti aiznes ceļa zīmi "Apstāties aizliegts"

© Rīgas Pašvaldības policija

25.septembrī Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka no Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskā centra virzienā uz 2. trolejbusu parku iet divi jaunieši ar nolauztu ceļa zīmi "Apstāties aizliegts".

Ierodoties aculiecinieka norādītajā adresē, pamanīti divi jaunieši, kuri ceļa zīmi ienes kādā netālu esošajā daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā. Apsekojot kāpņu telpu, ceļa zīme netika atrasta, taču no pirmā stāva dzīvokļa bija dzirdami vairāku jauniešu smiekli.

Izejot no kāpņu telpas, apsekota ēka un caur pirmā stāva logu pamanīti iepriekš redzētie jaunieši un ceļa zīme. Pieejot tuvāk logam, pamanīts, ka jaunieši ceļa zīmi noliek uz grīdas. Policists pieklauvēja pie loga un lūdza atvērt dzīvokļa durvis.

Atgriežoties pie dzīvokļa, durvis atvēra iereibis jaunietis, kurš noliedza, ka ar draugu būtu nolauzis un nozadzis ceļa zīmi. Jaunais vīrietis paskaidroja, ka ar draugu pastaigājies un pamanījis jau nolauztu ceļa zīmi, abi izdomājuši, ka būtu jautri ceļa zīmi aiznest uz ballīti.

Abi iereibušie jaunieši aizturēti un kopā ar ceļa zīmi nogādāti Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.