Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ameriks: Mēneša laikā taps plāns, kā uzlabot situāciju centrāltirgū

© F64

Rīgas dome līdz šim nav pietiekami darījusi, lai Rīgas centrāltirgus kļūtu par patiesu pilsētas vizītkarti, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Viņš norādīja, ka Rīgas centrāltirgu ikdienā apmeklē gan pilsētas iedzīvotāji, gan daudz tūristu. "Šī vieta ir viena no Rīgas vizītkartēm, bet diemžēl jāpiekrīt kritikai, ka dome līdz šim nav pietiekami darījusi, lai centrāltirgu sakārtotu," teica Ameriks.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks solīja, ka mēneša laikā būs gatavs plāns, kā uzlabot situāciju tirgū, gan izskaužot nelegālo cigarešu tirgoņus, gan uzlabojot lauksaimniecības produktu izsekojamību. Rīgas domes pārstāvji saistībā ar situāciju centrāltirgū jau tikušies ar Zemkopības ministrijas pārstāvjiem un ministru Jāni Dūklavu, lai vienotos par sadarbību.

Ameriks arī piebilda, ka nākamgad centrāltirgū tiks uzstādīta videonovērošana, kas palīdzēs cīnīties ar nelegālajiem tirgoņiem.

Kā ziņots, "Rīgas Centrāltirgus" pērn nopelnīja 6157 eiro, bet 2014.gadā uzņēmuma peļņa bija 219 768 eiro. Par 3% sarucis apgrozījums - no 7,1 miljona eiro 2014.gadā līdz 6,86 miljoniem pērn.

''Rīgas Centrāltirgus'' dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. ''Rīgas Centrāltirgus'' pamatkapitāls ir 10 327 036 eiro.