Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Par narkotiku glabāšanu aizturēts vīrietis

© Valsts policija/Facebook

Policijas darbinieki iepriekšējā naktī Mīlgrāvī un Teikā atsavinājuši aptuveni desmit gramu amfetamīna, ziņo Valsts policija.

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu patruļpolicija Mīlgrāvja ielā pamanīja divus aizdomīgus vīriešus. Viņus pārmeklējot, pie viena no viņiem tika atrasts iepakojums ar pulveri, kas, visticamāk, ir amfetamīns. 1960. gadā dzimušais vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī, bet izņemtās vielas nodotas ekspertīzes veikšanai. Aizturētais jau tagad atzinis, ka iepakojumā ir deviņi grami amfetamīna.

Minētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Šis gan nav vienīgais gadījums, kad pagājušajā diennaktī aizturēta persona ar amfetamīnu. Policisti pie kāda Teikas iecirkņa apkalpojamā teritorijā aizturēta vīrieša atrada aptuveni vienu devu šo narkotiku. Šobrīd tiek gaidīti ekspertīzes rezultāti, lai noteiktu precīzu narkotiku daudzumu.

Aizturētais ir dzimis 1981. gadā un jau iepriekš sodīts par laupīšanu, zādzību un ar narkotisko vielu apriti saistītiem noziegumiem.

Šobrīd pret Teikā aizturēto vīrieti uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu likumpārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt pret Mīlgrāvī aizturēto vīrieti uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abi aizturētie šobrīd atrodas izolatorā.