Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā lielā platībā dega dzīvojamā māja

© f64/ Ilze Zvēra

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30.augusta plkst. 6.30 līdz 31.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus, no kuriem 14 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 12 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 22.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Zolitūdes ielu Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega pirts. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts 150m2 platībā, pie mājas piebūvēta pirts 40m2 platībā, garāžas jumts 20m2 un dzīvojamās mājas katlu telpa 5m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām pasargāt divas blakus esošās dzīvojamās mājas. Šī paaugstināta bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās 36 ugunsdzēsēji glābēji. Plkst. 2.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, koka paletes, labības rugāji, elektrības ierīce, vieglā automašīna, traktors, divas neapsaimniekotas ēkas un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.