Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Galvaspilsētā noslēdzas ielu remonts

PABEIDZ. Ceļa seguma maiņa Lāčplēša un Avotu ielas krustojumā tiks pabeigta šodien © Gints IVUŠKĀNS

Rīgas mērs Nils Ušakovs kopā ar Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Emīlu Jakrinu un speciālistiem otrdien vairākās vietās Rīgā novērtēja ielu remonta gaitu. Vairākas ielās darbi beigsies šodien.

«Izskatās, ka Brīvības ielas braucamās daļas atjaunošanas darbi tiks pabeigti 31. augustā. Būvnieki sola pēc nedēļas pabeigt arī ietves. Savukārt pie mācību iestādēm ielu segums jāatjauno līdz 1. septembrim,» vakar sacīja Rīgas mērs.

Ielas seguma nomaiņa pabeigta arī Juglas ielā. Lāčplēša ielas remontdarbi posmā līdz Čaka ielai noslēgsies septembra pirmajās dienās. Savukārt posmā no Čaka ielas līdz Valdemāra ielai remontdarbi turpināsies arī septembrī, pašlaik norit arī komunikāciju atjaunošana. Barona ielas būvdarbi tiks pieņemti septembra beigās. Pašlaik pilsētas mēram neesot pretenziju pret Barona ielas darbu norisi. Par nomainītā seguma kvalitāti tiks spriests pēc mēneša. Tāpat līdztekus ielu seguma atjaunošanai vairākās vietās norisinās komunikāciju nomaiņa - ūdens, gāzes un siltuma vadu atjaunošana.

Arī E. Jakrins apstiprināja, ka būvnieki izpilda darba grafiku un drīz vien sastrēgumi Rīgas ielās remonta dēļ samazināsies. Rīgas dome pārkāpumus būvfirmu darbībā nav saskatījusi. N. Ušakovs atzīst, ka šī ielu sakārtošanas sezona devusi jaunu pieredzi, kas jāņem vērā nākamgad. Lielāka uzmanība būs darba organizācijai, lai ielu remonts notiku laikus, nevis vienā mēnesī, lai netiktu apgrūtināta gājēju un velosipēdistu kustība.

Šosezon kopējais ielu remontdarbu garums sasniedzis desmit kilometrus. N. Ušakovs sola, ka arī nākamgad plānots sakārtot vismaz tikpat lielu apjomu, kaut arī nepieciešams ieguldīt vairāk, lai tuvākajā nākotnē savestu kārtībā pilsētas centra brauktuves un ietves.