Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Arēna Rīga" tribīnēs fani uz plakāta uzrakstījuši "Lipman atkāpies"

© Sportacentrs.com

Pēdējās dienās Latvijas hokeja izlases reputāciju aptumšojis galvenā trenera maiņa skandāls, kurā vairāki hokeja līdzjutēju nekautrējas vainot LHF prezidentu Kirovu Lipmanu. Protestu pret to tika mēģināts izteikt arī „Arēnā Rīga” pārbaudes spēles laikā, taču līdzjutēji ātri vien tika izvadīti no tribīnēm.

Kā novēroja Sportacentrs.com Latvijas un Dānijas hokeja izlašu pārbaudes spēlē, "Arēna Rīga" tribīnēs daži skatītāji neilgi pēc spēles sākuma izkāra baltu plakātu, uz kura bija vārdi "Lipman atkāpies". Nav šaubu, ka šis aicinājums vērsts LHF ilggadējā prezidenta Kirova Lipmana virzienā.

Lipmans pēdējās dienās bija nokļuvis hokeja sabiedrības uzmanības centrā, jo negaidot no izlases galvenā trenera amata aizgāja Leonīds Beresņevs. Beresņevs to skaidroja ar algas nemaksāšanu un federācijas prezidenta izturēšanos, kamēr Lipmans apvainoja Beresņevu melos un izlases pamešanu atbildīgā brīdī.

Lai nu kā, taču pieminēto līdzjutēju aicinājums ilgi tribīnēs nebija saskatāms. Jau pēc nepilnas pusminūtes pie viņiem pienāca apsardzes darbinieki. Plakāts, kurš šķietami nesaturēja ne lamuvārdus, ne rasistiskus saukļus, ne citus tiešus un personīgus apvainojumus, tika novākts, bet līdzjutēji pagaidām nezināmu iemeslu dēļ tika izvadīti no tribīnēm pieminēto apsardzes darbinieku pavadībā. Raksta publicēšanas brīdī viņi savās vietās vēl nebija atgriezušies.