Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā notiks noslēdzošais "Tehniskās apskates nakts - 2016" pasākums

© f64

Jau šo sestdien, 27.augustā Rīgā, Antenas ielā 2, no plkst. 18.00 notiks 2016. gada noslēdzošais "Tehniskās apskates nakts - 2016" pasākums, kas norisinās jau piekto gadu, ziņo CSDD.

Pasākuma devīze - "Mēs par drošu auto!" un tā nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Rīgā būs ceturtā pilsēta, kur šogad notiks "Tehniskās apskates nakts" pasākums, iepriekšējie aizvadīti Gulbenē, Talsos un Daugavpilī, kur bezmaksas diagnostika tika veikta vairāk nekā 500 auto.

Pasākuma laikā Rīgas tehniskās apskates stacijā bez maksas būs pieejama vieglo automobiļu tehniskā stāvokļa diagnostika. Autovadītāji, kuru automobiļiem netiks konstatēti būtiski vai bīstami trūkumu un kuri to vēlēsies, pēc nepieciešamo maksājumu veikšanas varēs saņemt arī sava auto tehnisko apskati un uzlīmi.

Svarīgi:

• iepriekšēja pierakstīšanās uz auto diagnostiku nav plānota, automašīnu plūsma tiks regulēta ar rindu sistēmas tablo palīdzību. Proti, pie iebraukšanas apskates stacijas stāvlaukumā auto īpašnieki saņems kārtas numuriņu. Savukārt uz tablo tiks rādīts tas kārtas numurs, kuram konkrētajā brīdī jāiebrauc tehniskās apskates stacijā;

• bezmaksas diagnostika tiks piedāvāta tikai vieglajiem auto ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām;

• gadījumā, ja tehniskās apskates darbinieki diagnostikas laikā norādīs uz būtiskiem auto defektiem, atļauja piedalīties ceļu satiksmē jeb tehniskās apskates uzlīme automašīnai netiks anulēta. Tomēr CSDD aicina autovadītājus viņu braucamajiem konstatētos auto bojājumus tuvākajā laikā novērst, lai satiksmē piedalītos ar drošiem auto.

Pasākuma laikā apmeklētājiem tiks piedāvātas dažādas izglītojoši - izklaidējošās aktivitātes:

• Opā Kāp Laukā jeb kāpēc auto jālieto drošības josta un kā pareizi izkāpt no apgāzta auto;

• Reibuma brilles;

• saliec krustojumu;

• pārbaudi auto;

• spēka vīru auto šovs.

Piedaloties visās aktivitātēs, apmeklētājiem izlozes kārtā būs iespēja laimēt biļetes uz CSDD Rīgas Motormuzeju.

Par Rīgas tehniskās apskates stacijas (Antenas ielā 2) darba rezultātiem

Rīgas tehniskās apskates staicjā Antenas ielā 2 pērn tika pārbaudīti vairāk nekā 380 tūkst. automobiļu. Dienā tehniskās apskates stacija vidēji apkalpo 1 500 klientu. Ar pirmo reizi tehnisko apskati Rīgā pērn izgājuši gandrīz 63% automobiļu (Latvijā šis rādītājs 2015.gadā bija 59%). Rīgas tehniskās apskates stacijā 2015.gadā visbiežāk būtiski bojājumi (vērtējums "2") konstatēti bremžu sistēmā, balstiekārtā un gaismas ierīču darbībā. Stacijā pērn vairāk nekā 1 900 auto konstati bīstami bojājumi (vērtējums "3"), kas tieši apdraud ceļu satiksmes drošību, tādēļ šiem transportlīdzekļiem tika liegts piedalīties ceļu satiksmē (visvairāk bīstamie bojājumi bija saistīti tieši ar bremžu sistēmas darbību).

Pasākumu vadīs žurnālisti Normunds Avotiņš un Gusts Ķikusts, par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Ralfs Levalds. Tehniskās apskates nakti Rīgā organizē SIA "Auteko & TUV Latvija" sadarbībā ar CSDD. Pasākumu informatīvi atbalsta radio stacija StarFM.