Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pagājušajā nedēļā lietavās cietušajai Stradiņa slimnīcas nodaļai nomainīts jumta segums

© f64

Lai novērstu turpmāku lietus ūdens iekļūšanu Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pagājušajā nedēļā lietavās cietušās 5.B nodaļas daļā, ēkā jau veikta bojātā jumta seguma nomaiņa, aģentūru LETA informēja slimnīcās pārstāve Lāsma Sīle.

Sīle atgādināja, ka saistībā ar stiprajām lietusgāzēm pagājušajā nedēļā applūda viena no Ķirurģijas klīnikas nodaļām. Ņemot vērā izraisītos ēkas bojājumus, slimnīca slēdza vienu nodaļu, pārvietojot tās pacientus uz blakus nodaļām. Izmaiņas attiecas uz 21 gultas vietu.

Šobrīd īstermiņā tiek izmantoti vienas nodaļas resursi, kurā vasaras periodā ir darba pārtraukums, bet jau septembra vidū, atsākot darbu šajā nodaļā, papildu gultas vietas tiks nodrošinātas trīs citās nodaļās, klāstīja slimnīcas pārstāve.

Bojāto ēkas daļu ir apsekojuši Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektori, un slimnīcas tehniskais dienests ir veicis drošības pasākumus, nostiprinot ēkas konstrukcijas. Lai novērstu turpmāku lietus ūdens nokrišņu iekļūšanu ēkā, jau ir veikta bojātā jumta seguma nomaiņa.

Papildus šiem darbiem Būvniecības valsts kontroles birojs ir uzdevis slimnīcai veikt šīs ēkas tehnisko ekspertīzi. Izpētes darbi jau ir sākti, un, balstoties uz ekspertīzes slēdzienu, būveksperts noteiks, kādas turpmākās darbības ir nepieciešams veikt.

Sīle arī pastāstīja, ka attiecīgās nodaļas daļa joprojām ir slēgta.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā ieilgušo lietavu dēļ Stradiņa slimnīcā daļēji applūdusi 5B.nodaļa 24.korpusa 2.stāvā, taču lielākie bojājumi ir divās palātās, kur ir applūdusi grīda un atdalījušies piekārto griestu ģipškartona elementi, līdz ar to slimnīca veikusi visus drošības pasākumus un pacienti no 5B.nodaļas pārvietoti uz citām slimnīcas nodaļām.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Laura Frančenko, šobrīd 5B.nodaļa ir slēgta. Piekļuve ir aizliegta, līdz tiks saņemts sertificēta eksperta slēdziens par ēkas stāvokli un nepieciešamo remonta darbu apjomu. Slimnīca ir nosūtījusi vēstuli Latvijas Būvinženieru savienībai ar lūgumu ieteikt ekspertu bojāto konstrukciju ekspertīzei. Šobrīd tiek veikti pasākumi, lai novērstu radušos bojājumus.

Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume aģentūrai LETA atzina, ka šāds pieprasījums ir saņemts šodien plkst.16 un būvnieki iespējami operatīvi sameklēs ekspertu, kas veiks objekta apskati. Savukārt ekspertīzes izmaksas viņš vēl nevarēja prognozēt.