Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aizturēts autovadītājs, kuram nebija tiesību, bet bija ierocis

© Rīgas Pašvaldības policija

Šonakt Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki, braucot pa Līksnas ielu, pamanīja Audi markas automašīnu, kura stāvēja brauktuves vidū. Pēc brīža aizdomīgais transportlīdzeklis uzsāka braukšanu, taču nepārliecinoši.

Izmantojot speciālos gaismas un skaņas signālus dots rīkojums autovadītājam savu spēkratu apturēt.

Automašīna apturēta un noskaidrots, ka tās vadītājs piedalījies ceļu satiksmē bez derīgas autovadītāja apliecības. Savukārt pārbaudot transportlīdzekļa datus konstatēts, ka automašīnai nav izieta tehniskā apskate.

Vīrietim lūgts izkāpt no transportlīdzekļa, zem personas sēdekļa pamanīts šaujamierocim līdzīgs priekšmets. Vīrietis apgalvoja, ka ierocis piederot citai personai, taču ieroča īpašnieka vārdu nevarēja nosaukt.

Transportlīdzeklī atradās arī viens līdzbraucējs, kurš policistu klātbūtnē uzvedās aizdomīgi, vairākkārtīgi satraukti pieskaroties savai somai. Kārtības sargi izjautāja vīrieti par viņa rīcību, līdzbraucējs atzinās, ka arī viņam ir ierocis, kas atrodas somā. Pārbaudot līdzbraucēja personas datus, noskaidrots, ka viņš ir policijas uzraudzībā.

Abi pielādētie ieroči izņemti, personas aizturētas un izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu notikuma vietā.