Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atsevišķām pasažieru grupām RMS ieviesīs dienas atlaidi braucieniem minibusos

© f64

Pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) ir izstrādājusi īpašu piedāvājumu Rīgas augstskolu studentiem, pensionāriem, 3. grupas invalīdiem, represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

Jaunais biļešu veids - atlaides braucieniem minibusos būs spēkā tikai darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00. Piemēram, pasažieris, kuram ir piemērota atlaide, reģistrēsies braucienam minibusā, plkst. 15.59, viņš varēs pabeigt braucienu esošajā maršrutā. Pārējās diennakts stundās un brīvdienās brauciena maksa paliks tāda pati kā līdz šim - EUR 1.15.

Atlaide braucieniem ar Rīdzinieka karti būs spēkā darba dienās no plkst. 10.00 - 16.00 pasažieru grupām:

• Seniori vecāki par 75 gadiem

• Rīgas augstskolu studenti

• 3. grupas invalīdi līdz 75 gadiem,

• Politiski represētās personas,

• Nacionālās pretošanās kustības dalībnieki.

"Lai paplašinātu rīdzinieka kartes īpašniekiem piedāvāto pakalpojuma klāstu un izmantošanas iespējas, RMS ir pievienojies šai programmai, piedāvājot augstāk minētajām pasažieru grupām atlaides braucieniem minibusos. Mūsu mērķis ir veicināt sabiedriskā transporta izmantošanu pilsētā un atbalstīt tās iedzīvotāju grupas, kuras ir sociāli mazāk aizsargātas," saka "Rīgas mikroautobusu satiksmes" komercdirektors Vitālijs Komars.

Atlaides apmērs būs atkarīgs no iegādāta braucienu skaita vienā reizē. Piemēram, pērkot piecus braucienus, viena brauciena cena būs EUR 1.05. Pērkot piecdesmit braucienus, viena brauciena cena būs EUR 0,76. Piemērotā atlaide svārstās no 9% līdz 34%. Braucienus ar atlaidi noteiktās darba dienu stundās varēs iegādāties visās e-talona tirdzniecības vietās. Atlaide braucieniem minibusos tiks piemērota tikai tiem rīdzinieka kartes īpašniekiem, kuriem ir piemērots viens no pieciem augstāk minētajiem statusiem.

Atlaides braucieniem tiks piemērotas no 2016. gada 1.septembra līdz 2017. gada 30.jūnijam. Braucienus ar atlaidi augstāk minētās pasažieru grupas varēs iegādāties līdz 2017. gada 30.jūnijam, bet izmantot tos varēs vēl gadu.