Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kriminālpolicija aiztur rūdītu velosipēdu zagli

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Piektdien, 19. augustā, Teikas policijas iecirknī tika saņemta informācija, no kāda 1963. gadā dzimuša vīrieša, ka ir nozagts viņa velosipēds, kura vērtība ir 1700 eiro.

Vīrietis informēja, ka Biķernieku ielā, pie kāda lielveikala durvīm novietojis velosipēdu, to nepieslēdzot. Pēc piecām minūtēm, atgriežoties no veikala, viņš konstatēja, ka velosipēds ir nozagts un tā vietā ir atstāts mazāk vērtīgs divritenis.

Vīrietis bija pārliecināts, ka manījis iespējamo zagli, kurš piebrauca ar savu divriteni un to arī nolika pie veikala durvīm. Tādēļ nozagtā velosipēda īpašnieks, sniedzot liecību policijai, aprakstīja iespējamā zagļa izskatu.

Policija uzsāka izmeklēšanu un vakar, 22. augustā, Malienas ielā aizturēja 1987. gadā dzimušo velosipēda zagli. Divritenis netika atgūts, jo zaglis to bija pārdevis. Aizturētais iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā un tiesāts par mantiskiem noziegumiem, tajā skaitā velosipēdu zādzībām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Atgādinām, ka arī atstājot velosipēdu uz īsu brīdi, tas obligāti ir jāpieslēdz!