Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Baltijas uzņēmēju organizācijas aicina nelikt šķēršļus "Rail Baltica" projekta īstenošanai

© f64/ Dmitrijs Suļžics

Baltijas valstu biznesu apvienojošās organizācijas – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Lietuvas Tirdzniecības un rūpniecības kameru apvienotā asociācija un Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera – nosūtījušas vēstules savu valstu Ministru prezidentiem ar aicinājumu atbalstīt dzelzceļa līnijas “Rail Baltic”/”Rail Baltica” un tā vadību A/S “RB Rail”, lai kopīgi panāktu projekta caurspīdīgu un veiksmīgu realizāciju, nodrošinot labas pārvaldības principu ievērošanu un koleģiālu valstu sadarbību visā projekta gaitā.

Pēdējā laikā atsevišķas personas mēģinājušas kavēt projekta tālāko virzību, nomelnojot “Rail Baltic”/”Rail Baltica” vadību A/S “RB Rail”, kā arī atsevišķas valstis. Biznesu apvienojošās organizācijas visā Baltijā norāda, ka šis ir valstu kopuzņēmums, uzņemoties gan saistības, gan pienākumus, laikus veikt dotos uzdevumus gan apgūt Eiropas Savienības finansējumu, gan domājot par reģiona kopējo attīstību un reputāciju. Vēlamies norādīt, ka šis projekts ir būtisks ģeopolitisko apstākļu dēļ, kad pasaulē ātra preču un cilvēku kustība ir noteicošais iemesls, lai ne tikai katra valsts atsevišķi, bet arī kopā spētu gūt panākumus, piesaistīt investīcijas un palielināt eksportu.

Organizācijas vēstulē aicina Baltijas valstu ministru prezidentus politiskajā līmenī pievērst vislielāko uzmanību tam, lai netiktu likti nekādi šķēršļi “Rail Baltic”/”Rail Baltica” projekta turpmākajai virzībai, iespējami ātri risinot iekšējās neskaidrības, kā arī novēršot negatīvu reputāciju un korupcijas riskus, padarot to iespējami caurspīdīgu un sabiedrībai draudzīgu. Lai arī Latvija, Lietuva un Igaunija ir neatkarīgas valstis ar savu teritoriju, aicinām šoreiz būt vienotiem, jo reģiona kopējā attīstība spēs sniegt gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem būtiskus ieguvumus, demonstrējot kā Eiropai, tā pārējai pasaulei savu attīstību un paaugstinot sadarbības iespējas globālā līmenī.

Biznesa organizācijas visās Baltijas valstīs - Igaunijā, Latvijā un Lietuvā - sniegs iespējami ātru un kvalitatīvu palīdzību dažādu jautājumu risināšanā, lai dzelzceļa līnija “Rail Baltic”/”Rail Baltica” palielinātu konkurētspēju reģionālā mērogā un kļūtu par lielisku piemēru visas Eiropas mērogā kā veiksmīgi realizēts starptautisks projekts.