Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā remontu dēļ neērtības gājējiem un braucējiem

LĪDZ RUDENIM. Rīgas galveno ielu remontēs līdz septembrim, bet posmā no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai siltumtīklu atjaunošana ilgs līdz oktobrim © F64

Agrāk par septembri remontdarbi vairākās satiksmei nozīmīgās Rīgas ielās nebeigsies, bet nepilnu puskilometru garā posmā uz Brīvības ielas transporta kustība būs apgrūtināta līdz oktobrim.

Pēc iedzīvotāju izteiktā sašutuma sociālajos tīklos Rīgas domes Satiksmes departaments vakar remontdarbu veicējiem uzdeva nodrošināt gājēju kustību apkaimē pie VEF Kultūras pils. Pēdējās dienās tvītotāji nesaudzīgi kritizēja situāciju Brīvības ielas un Gustava Zemgala gatves krustojumā - ietves uzraktas abās brauktuves pusēs. Kā lai pārvietojas gājēji?

Satiksmes departaments būvdarbu veicējiem uzdeva nodrošināt gājēju kustību no Gaisa tilta līdz gājēju tunelim pa ielas labo pusi (virzienā uz Teiku). Tālāk gājēji aicināti izmantot tuneli, lai šķērsotu ielu, pārvietošanās tiks nodrošināta pa ielas kreiso pusi. No Gaisa tilta līdz Lielvārdes ielai demontēts ietvju segums virzienā uz Juglu līdz Vidrižu ielai. Nākamās nedēļas sākumā plānots asfaltēt velojoslas posmus un uzsākt ietvju bruģēšanu.

Brīvības iela gandrīz visā tās garumā ir gājējiem neērta remontdarbu zona - pašlaik ir noņemts ietves segums posmā no Merķeļa ielas līdz Elizabetes ielai un no Dzirnavu ielas līdz Lāčplēša ielai. Gājējiem ir slēgta aleja pretī Ministru kabinetam, tur demontēta ietve un drīz sāksies asfaltēšana. Satiksmes departaments informē, ka tuvākajā laikā plānots uzsākt asfalta frēzēšanas darbus uz brauktuves, tāpēc šajā ielas posmā būs ierobežota satiksme. Akciju sabiedrība Rīgas siltums plānojusi līdz oktobrim rekonstruēt siltumtīklus Brīvības ielas posmā no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai. Kopumā tiks pārbūvēti siltumtīkli 422 metru garumā. Lai gan remontdarbu laikā tiks nodrošināta transporta kustība abos virzienos, tā būs apgrūtināta un jārēķinās ar sēdēšanu sastrēgumos.

Vēl vienā remontējamā ielā - Lielvārdes - ir demontētas ietves un ceļa apmales un sākta ietvju bruģēšana, bet nākamnedēļ paredzēts veikt brauktuves seguma frēzēšanas darbus un asfalta ieklāšanu.

Savukārt Lāčplēša ielā būvdarbi norisinās no Salu tilta līdz Avotu ielai. Pārsvarā visi darbi notiek ielas labajā pusē, ietvēm vairāk nekā kilometra garumā demontēts segums un daļēji uzsākta betona bruģakmens seguma ieklāšana no Salu tilta līdz F. Sadovņikova ielai. Būvdarbi šajās dienās sāksies arī ielas kreisajā pusē.