Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No rītdienas plašāks piedāvāto pakalpojumu klāsts Rīdzinieka karšu lietotājiem

JAUNS PORTĀLS. Rīgas kartes biznesa attīstības direktors Zigmunds Pavlovskis (no kreisās), Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens un uzņēmuma Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis iepazīstina ar jauno portālu www.ridziniekakarte.lv, kas radīts Rīdzinieka karšu īpašnieku ērtībām © F64

No rītdienas Rīdzinieka karšu īpašnieki var sākt lietot vairākas priekšrocības, piemēram, iegādāties laika biļetes, kas maksās 1,15 eiro par braucienu un būs derīgas vienu stundu, savukārt brīvdienās šī biļete maksās 60 centus, kā arī iegūt 20% atlaidi pašvaldības autostāvvietās B, C un D zonā. Tāpat ir radīta mājaslapa www.ridziniekakarte.lv, kur ērti un ātri iespējams gan pieteikties Rīdzinieka kartei, gan iegādāties braukšanas biļetes, papildināt e-maciņu, lai norēķinot par autostāvvietām, kā arī tur vienkopus publicēti sadarbības partneru piedāvājumi, ļaujot preces vai pakalpojumus iegādāties ar atlaidēm.

Divas sadaļas

Mājaslapai ir divas sadaļas: publiski pieejamā sadaļa, kurā ikviens interesents var uzzināt aktuālākās rīdziniekiem pieejamās atlaides un pieteikties Rīdzinieka kartes saņemšanai, kā arī slēgtā sadaļa Mana karte (būs aktīva no 1. jūlija) - paredzēta tikai Rīdzinieka kartes lietotājiem. Savukārt pārējie personalizēto un nepersonalizēto e-talonu lietotāji var turpināt izmantot jau esošo interneta veikalu www.rigassatiksme.lv.

«Lai sāktu izmantot sadaļu Mana karte, vispirms vajag veikt pirmreizēju lietotāja autentifikāciju. Tā tiks veikta ar BankLink palīdzību - autentifikācija notiek caur internetbanku. Pirmreizēju autentifikāciju var veikt arī kādā Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centrā. Ielogojoties sadaļā otro reizi, personai ir izvēle - pieslēgties caur internetbanku vai izmantojot lietotājvārdu vai paroli,» skaidro Rīgas kartes biznesa attīstības direktors Zigmunds Pavlovskis.

Klientu ērtībām

Portāla slēgtajā sadaļā Rīdzinieka karšu lietotāji varēs iegādāties jebkuru biļešu veidu, kas ielādējams Rīdzinieka kartē. Jāņem gan vērā, ka tehniskās specifikācijas dēļ interneta veikalā nopirktās braukšanas biļetes Rīdzinieka kartē būs aktīvas divu līdz, maksimums, 48 stundu laikā pēc to iegādes brīža. Tāpat portāla Mana karte sadaļā varēs papildināt savu Rīdzinieka kartes e-maciņu līdz 140 eiro, lai veiktu norēķinus par automašīnu novietošanu B, C un D zonā ar 20% atlaidi (rīkoties ar elektronisko naudu jeb e-maciņu varēs, arī izmantojot sms vai mobilo aplikāciju). Jāpiebilst, ka biļetes būs iespējams iegādāties kā līdz šim arī biļešu tirdzniecības automātos (līdz gada beigām to skaits būs gandrīz 90), kā arī biļešu tirdzniecības vietās, bet e-maciņu iespējams papildināt arī autostāvvietu apmaksas terminālos, kur pieņem bankas karti, un Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centros.

Turpat portālā ir speciālā sadaļa, kur potenciālie sadarbības partneri var iesniegt savu pieteikumu, lai arī viņu piedāvājumus Rīdzinieka karšu īpašnieki varētu iegūt par izdevīgākām cenām. Pašreiz notiekot pārrunas ar vairāk nekā 10 interesentiem.

Jaunas biļetes, atlaides

Rīgas satiksme atgādina, ka no 1. jūlija Rīdzinieka kartes īpašnieki iegūs vairākas priekšrocības: pirmkārt, varēs iegādāties vienas stundas biļeti par 1,15 eiro darbdienām un 0,60 eiro brīvdienām. Iegādājoties šādu biļeti, pasažieris stundas laikā varēs veikt neierobežotu skaitu braucienu ar pārsēšanos. Turklāt pēdējo braucienu pasažieris drīkstēs reģistrēt biļetes derīguma termiņa 59. minūtē un tālāk braukt līdz maršruta galapunktam neatkarīgi no ceļa ilguma. Otrkārt, Rīdzinieka kartes īpašniekiem būs iespēja iegādāties 5 dienu biļeti 24 stundām, kas izmantojama 15 dienas, to varēs lietot gan piecas diennaktis pēc kārtas, gan jebkādā citādā secībā 15 dienu laikā. Biļešu reģistrācija jāveic katru reizi, iekāpjot sabiedriskajā transportā. Pēdējās biļetes reģistrācija jāuzsāk 14. dienā, jo 15. dienas pulksten 23:59 biļešu derīguma termiņš beigsies.

Tāpat no 1. jūlija Rīdzinieka karšu īpašnieki varēs apmaksāt autostāvvietas pakalpojumus B, C un D zonā ar 20% atlaidi, informē Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens. Lai varētu izmantot šo priekšrocību, nepieciešams Rīdzinieka kartē aktivizēt e-maciņu. Ja Rīdzinieka karte izdota līdz 2016. gada 1. janvārim, klientam jāvēršas kādā no Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centriem, lai aktivizētu e-maciņu. Ja karte izsniegta šogad, e-maciņa funkcija tajā jau darbojas.

RĪDZINIEKA KARTE

• Rīdzinieka kartei var pieteikties elektroniski www.ridziniekakarte.lv (pievienojoties caur internetbanku) un to izņemt kādā no Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centriem vai arī to uzreiz var noformēt un saņemt klientu centrā. Vizītei klientu centrā var pieteikties iepriekš pa bezmaksas tālruni 80001919 vai elektroniski.

• Rīdzinieka karti var saņemt Rīgā deklarētās personas vai personas, kurām ir īpašums Rīgā.

• Piesakoties Rīdzinieka kartei, jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte).

• Pirmreizējā izsniegšana ir bez maksas, atkārtota Rīdzinieka kartes izgatavošana nozaudēšanas gadījumā maksā 2,85 eiro.

• Ja personai jau ir personalizētais e-talons, to var samainīt klientu centrā pret Rīdzinieka karti bez maksas.

• Ja Rīdzinieka karte ir noformēta iepriekš, bet nav vēl izņemta, persona var rakstīt uz e-pastu info@rigassatiksme.lv vai zvanīt uz numuru 80001919. Rīgas satiksme informēs, kur cilvēks var saņemt jau noformēto Rīdzinieka karti.

• Šobrīd Rīdzinieka karti ir saņēmuši aptuveni 340 000 iedzīvotāju.