Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

PALĪDZĒSIM: Rīgas Centrālā bibliotēka meklē brīvprātīgos

© F64

Rīgas Centrālā bibliotēka aicina brīvprātīgos pieteikties skaļās priekšā lasīšanas projektā "Sarunas un grāmatas -līdzņemšanai" Rīgā. Plānojam lasīt priekšā avīzes, žurnālus vai grāmatas ilgstošas sociālās aprūpes iestādēs.

Praktiski lasīšana notiks rudenī - septembrī, oktobrī un novembrī, bet brīvprātīgos līdz 15.augustam aicinām pieteikties tuvākajā RCB filiālbibliotēkā vai pa tālruni 67037479. RCB filiālbibliotēku saraksts un kontaktinformācija - mūsu mājaslapā www.rcb.lv.

Cilvēki, kuri ilgstoši atrodas sociālās aprūpes iestādēs (Rīgas pilsētā šādās iestādēs uzturas ap 1300 cilvēku), cieš ne vien no informācijas, bet arī uzmanības deficīta. Aicinām jūs ziedot - nevis naudu vai priekšmetus, bet gan savu laiku, mazu savas dzīves daļu un lasīt priekšā tieši viņiem un tieši to, kas viņus interesē.

Gaidām atsaucamies pieaugušus cilvēkus (no 18 gadu vecuma) ar piemērotu dikciju un latviešu un/vai krievu valodas zināšanām sarunvalodas un lasītprasmes līmenī.

Projekta ietvaros katram brīvprātīgajam paredzētas divas grupu nodarbības: publiskas uzstāšanās prasmēs (elpošana, darbs ar stresu, sagatavošanās) un saskarsmē ar vecuma un slimību raisītām īpatnībām. Priekšā lasītājiem tiks apmaksāti arī ceļa izdevumi, t.i., izsniegtas braukšanas biļetes.

Skaļā priekšā lasīšana ieplānota piecās Rīgas sociālās aprūpes iestādēs - sociālās aprūpes centros "Mežciems" (Malienas ielā 3), "Gaiļezers" (Hipokrāta ielā 6), "Stella Maris" (Birzes ielā 54), "Pārdaugava" (Garozes ielā 15) un "Ciāna" (Mārupes ielā 14).

Plānots, ka katrs brīvprātīgais latviešu vai krievu valodā lasīs septiņas reizes pa 30- 40 minūtēm vienā no izvēlētajām sociālās aprūpes iestādēm. Tātad katrā no šīm piecām iestādēm notiks 35 lasīšanas pasākumi. Tie var būt gan lasījumi vienam cilvēkam, gan klausītāju grupai.

Ar katru no brīvprātīgajiem tiks slēgts līgums, kuru parakstīs RCB direktore. Projekta noslēgumā - sertifikāts par brīvprātīgo darbu un lasītāju un klausītāju kopīgs sarīkojums.

Projektu "Sarunas un grāmatas - līdzņemšanai" finansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.