Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šodien Grīziņkalnā norisināsies dažādu ekstrēmo sporta veidu sacensības

© F64

Sestdien, 4. jūnijā, ekstrēmo sporta veidu cienītāji būs laipni gaidīti Grīziņkalnā, kur norisināsies BMX frīstaila, skeitborda un inline skrituļslidošanas sacensības. Pasākuma dalībnieku reģistrācija un iesildīšanās sāksies plkst.12, taču dažādas aktivitātes gaidāmas visas dienas garumā līdz pat plkst.20.

Šajā sezonā ielu kultūras un sporta kustība "Ghetto Games" šeit ir izvietojusi jaunas, modernas skeitparka konstrukcijas. "Ghetto Games" Grīziņkalna sporta laukumu apsaimnieko kopš 2009.gada. 2011.gadā parks tika papildināts ar ielu vingrošanas laukumu. 2015.gadā tika uzsākta jauna koncepta skeitparka izveide. Ja Daugavas promenādes skeitparks ir no betona un nekustināms, "Monsterparks" veidots no koka un arī ir stacionārs, tadGrīziņkalna jaunais skeitparks tagad sastāv no atsevišķiem un pārvietojamiem elementiem, kurus braucēji katru dienu var pārbīdīt pa visu teritoriju pēc saviem ieskatiem un kombinēt dažādos veidos, kas veicina šo sporta veidu galveno būtību - radošumu.

Ideja par Grīziņkalna skeitparka izveidi 2002.gadā radās jauniešu organizācijas "Avantis" diskusiju kluba dalībniekiem. Ar Rīgas domes atbalstu šeit tika uzklāts jauns asfalts un uzlikti apgaismojuma stabi. Lai savāktu līdzekļus skeitparka rampu izveidei, tika rīkota labdarības akcija "Mani senči ir labie", un 2003.gada 1.novembrī jaunais skeitparks tika atklāts. Kopš tā laika Grīziņkalna skeitparkam ir bijusi liela loma Latvijas skeitparku jomas attīstībai. Te ir izauguši daudzi talantīgi sportisti, notikušas vietēja un starptautiska mēroga sacensības.

Grīziņkalna skeitparka un "Ghetto Games" darbību atbalsta Rīgas dome.