Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atzīmē Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

© SCANPIX

Šodien ar dažādām aktivitātēm atzīmēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu.

Tā, piemēram, vakaru bērni, jaunieši un viņu vecāki varēs pavadīt sportiskā un priecīgā gaisotnē Grīziņkalna skeitparkā, kur plkst.18 sāksies ģimeņu turnīrs. Ģimenes aicinātas veidot savas komandas, lai sacenstos pret draugu, radu un kaimiņu ģimenēm. Ģimenes arī aicinātas ierasties īpašos komandas tērpos - labākajiem, saskaņotākajiem un asprātīgākajiem piešķirs vērtīgas balvas no atbalstītājiem. Dalība ģimenes turnīrā ir bez maksas.

Savukārt plkst.18.30 sāksies ģimenisks "Ghetto" āra fitnesa treniņš.

Savukārt plkst.11 pie bērnu rotaļu laukuma Lucavsalā notiks Rīgas domes un uzņēmuma "Danonki" rīkots pasākums. Svinību laikā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), pasākuma vadītāja Anna Rozīte un citi sabiedrībā zināmi vecāki kopā ar iniciatīvas "Mīļākā pagalma spēle Latvijā" autoriem pastāstīs, kādēļ bērniem svarīgi pavadīt laiku svaigā gaisā, atklās jaunas spēles Rīgas parkos un paziņos visu laiku mīļāko pagalma spēli Latvijā.

Tāpat, lai atzīmētu Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, kā arī ievadītu skolēnu vasaras brīvlaika sākumu šodien Rīgas NVO namā, Laimdotas ielā 42, norisināsies bērnu svētki. Sākot no plkst.12, durvis vērs radošās darbnīcas, kurās visi interesenti varēs iesaistīties apsveikuma kartiņu un filca rotu, kā arī krāsainu dzijas putniņu radīšanā. Tāpat svētku apmeklētājiem būs iespēja veidot hennas zīmējumus. Pasākuma programmas turpinājumā plkst.13 sāksies koncerts, kurā uzstāsies deju skolas "Natali" dalībnieki. Klātesošos sagaida atraktīvi deju priekšnesumi un kopīga deju mācīšanās.

Savukārt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija Starptautiskajā bērnu tiesību aizsardzības dienā visā Latvijā rīko atvērto durvju dienu. Atvērto durvju laikā bērniem, viņu vecākiem, aizbildņiem un audžuģimenēm, speciālistiem un citiem interesentiem būs iespēja saņemt konsultācijas saistībā ar bērnu drošību, pamatvajadzību un interešu nodrošināšanu, kā arī par savstarpējo attiecību jautājumiem. Inspekcijas filiālēs atvērto durvju diena notiks no plkst.11 līdz 13.

Bez jau minētā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā notiks dārza svētki, kā arī tiks atklāts atjaunotais rotaļu laukums. Dārza svētki ir paredzēti slimnīcas pacientiem, viņu vecākiem un slimnīcas personālam. Pasākumā būs gan veselīgs uzturs, gan arī dažādas spēles un atrakcijas. Šo pasākumu pērn apmeklējuši aptuveni 200 cilvēki. Pasākums norisināsies no plkst.12 līdz 15 un notiks teritorijā ap slimnīcas vecāku māju.