Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas pašvaldība slēdz līgumus ar auklēm par līdzfinansējumu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (IKSD) ir uzsācis līgumu slēgšanu ar auklēm par Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma - 116,07 eiro par vienu bērnu mēnesī - saņemšanu. Līdzfinansējums tiek maksāts, ja bērns ir vismaz pusotru gadu vecs un bērna, kā arī viena no vecākiem dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā. Vecākiem ir jābūt noslēgtam rakstveida līgumam ar bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju, turklāt aukle nevar būt bērna vecāks. Bērnam ir jābūt reģistrētam rindā uz pašvaldības izglītības iestādi.

Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane uzsver: "Rīga ir vienīgā no lielo pilsētu pašvaldībām, kura brīvprātīgi ir apņēmusies maksāt līdzfinansējumu auklēm. Līdz ar to mēs pilnībā izpildām Izglītības likumā noteikto, ka pašvaldībai ir jānodrošina pirmsskolas izglītības pieejamība un bērnu uzraudzība. Rīgas pašvaldībā darbojas gan pašvaldības bērnudārzi, gan privātās pirmsskolas izglītības iestādes, kurās par katru Rīgas bērnu ir iespējams saņemt pašvaldības līdzfinansējumu 173,10 eiro apmērā, tieši tik, cik izmaksā viens audzēknis pašvaldības uzturētā bērnudārzā. Tagad būs iespēja saņemt arī līdzfinansējumu aukles pakalpojumu apmaksai."

Līdz 31.maijam darbojās valsts atbalsta programma privāto pirmsskolas izglītības iestāžu un aukļu līdzfinansēšanai.

Auklēm, kuras vēlas slēgt līgumu par pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu, ir iespēja izdrukāt līguma paraugu, aizpildīt to un nosūtīt pa pastu uz adresi Krišjāņa Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010 vai arī var ierasties klātienē RD IKSD (Kr.Valdemāra iela 5) Klientu apkalpošanas centrā. Elektroniski (e-pasta adrese: iksd@riga.lv) var iesūtīt tikai ar drošu elektronisko parakstu parakstītu līgumu.