Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Diviem kungiem bēdīgi beidzas mēģinājums nesamaksāt par braucienu taksī

© f64

Vakar, 30.maijā, pie Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbiniekiem vērsās pēc palīdzības kāds taksometra vadītājs, kurš kārtības sargiem pastāstīja, ka divas personas, kuras atvestas no Jūrmalas, atsakās maksāt par taksometra pakalpojumiem, ziņo Rīgas pašvaldības policija.

Turklāt viens no pasažieriem, būdams stiprā alkohola reibumā, izturējies pret taksometra šoferi agresīvi, pat centies uzbrukt, kā rezultātā taksometra šoferis uzbraucis ietves apmalē. Transportlīdzeklim radīti bojājumi, kuru dēļ tam nevarēja pārslēgt ātrumus. Veicot personas datu pārbaudi, konstatēts, ka agresīvā pasažiera līdzbraucēja izsludināta meklēšanā, drošības līdzeklis - apcietinājums. Agresīvais vīrietis un viņa kompanjone aizturēti. Visas notikumā iesaistītās personas nogādātas Valsts policijā turpmākai lietvedības nodrošināšanai.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka personai, kas taksometru izsaukusi, par atteikšanos apmaksāt taksometra izsaukumu, ja izpildīti taksometra pasūtījuma nosacījumi uzliek naudas sodu 15 eiro apmērā.