Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No skeitbordistiem varētu norobežot LNMM parka pusē izvietoto stikla grīdu

© facebook.com/ Nils Ušakovs

Lai atturētu jauniešus no braukšanas ar skeitbordu pa Latvijas Nacionālā mākslas muzeja parka pusē izvietoto stikla grīdu, plānots izvietot brīdinājuma zīmes, kā arī vērtēt nepieciešamību pēc papildu šķēršļiem, piemēram, grīdu norobežojošiem soliņiem, šodien atklāja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), atbildot uz pilsētas iedzīvotāju uzdotajiem jautājumiem sociālajā tīklā "Facebook".

Kā skaidroja Ušakovs, stikla grīda nav paredzēta, lai pa to brauktu ar skeitbordu, bet gan lai pa to ietu kājām. Stikls nevar izturēt skeitbordistu radītos triecienus, uzsvēra Ušakovs.

Lai gan Rīgas mērs uzskata, ka parks pie muzeja ir lieliska atpūtas vieta un jauniešiem nevajadzētu liegt tajā atpūsties, tomēr tiks izvietotas brīdinājuma zīmes, ka uz stikla grīdas atrasties ar skeitbordu nedrīkst, kā arī tiks vērtēts, vai nepieciešams izveidot kādus papildu šķēršļus, kas traucētu skeitbordistiem nokļūt līdz grīdai, piemēram, soliņus.

Ieplaisājušais stikls gan nerada nekādus draudus un nesamazina grīdas izturību, jo, kā norāda Ušakovs, stikla grīda sastāv no sešām kārtām un ir ieplaisājusi tikai pirmā kārta, tāpēc draudu drošībai nav. Remontdarbus plānots veikt jūlijā.

Stikla nomaiņu būtu iespējams veikt arī ātrāk, bet muzejā šobrīd notiek izstāde, kurā apskatāmi Miervalža Poļa darbi, tāpēc, lai apmeklētājiem netraucētu apskatīt mākslas darbus, stikla nomaiņa notiks vienlaicīgi ar ekspozīcijas maiņu.

Jau ziņots, ka jaunieši, braukājot ar skeitbordiem, sabojājuši vienu stiklu Nacionālā mākslas muzeja parka pusē izvietotajā stikla grīdā, aģentūrai LETA maija sākuma apstiprināja LNMM Saimnieciskā departamenta vadītājs Bruno Millers.

Millers atzīmēja, ka stikls sastāv no sešiem slāņiem un ieplaisājusi ir tikai pirmā no sešām stikla grīdas kārtām, tādēļ nav pamata bažām, ka mazinājusies stikla grīdas kopējā izturība. Millers arī piebilda, ka muzejs ir apdrošināts un stikla grīdu paredzēts atjaunot.

Par minēto sociālajā tīklā "Facebook" toreiz rakstīja arī Ušakovs, kurš norādīja, ka nekādus drošības apdraudējumus bojājums nerada, bet "izskatās neakurāti" un skeitbordistus "nāksies dzenāt".