Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas pilsēta ar stendu piedalās Tallinas starptautiskajā ziedu festivālā

© publicitātes

Kaimiņvalsts Igaunijas galvaspilsētā risinās ikgadējais Tallinas starptautiskais ziedu festivāls ("Tallin International Flower Festival"), kuru šogad Torņa laukumā (Tower Square) varēs vērot no 20.maija līdz 26. augustam.

Festivālā ar savu stendu pēc dažu gadu pārtraukuma atkal piedalās Rīgas pilsētas pašvaldība. Šogad Rīgas pilsētas ekspozīcijas izbūvi Rīgas dome uzticēja SIA "Rīgas meži".

Festivālā piedalās 31 dalībnieks no dažādām valstīm. Festivāla dalībnieki varēja izbūvēt un ierīkot nelielus dārzu elementus par divām atšķirīgām tēmām: "Terases dārzs" vai "Kaislības dārzā".

SIA “Rīgas meži” Dārzu un parku daļas dārznieku izvēlētā tēma bija "Kaislības dārzā", kas materializējās interaktīvā vides objektā “Kaislību deja”, kurā vispirms jāizspraucas starp zariem, jāšķērso koka bluķu josla, kas simbolizē grūtu deju soļu apguvi, pēc tam ir iespēja “piedot savu ritmu” uz stabulēm un noslēgumā “uzgriezt virpuli”.

“Deju grīdas” klājumam izvēlēta smilts, šķelda, mizas mulča un čiekuri, bet objekts greznots ar vasaras ziedu stādījumiem.