Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

ŠOKĒJOŠI: Rīgā māte noliedz, ka viņai ir bērns

Ilustratīvs attēls © F64

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saskārušies ar pavisam nepatīkamu incidentu, ziņo Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciālistes pienākumu izpildītāja Lāsma Zemene.

Vakar, 23.maijā Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki devās uz izsaukumu Bauskas ielā, kur māte alkohola reibumā atstājusi savu astoņgadīgo bērnu vienu bez uzraudzības. Ierodoties notikuma vietā. sastapta bērna māte alkohola reibumā un bērns, kurš viens pats bija atstāts pagalmā. Apskatot bērnu tuvāk, uz sejas pamanīti nobrāzumi, pats bērns bija saguris un nekopts. Veicot pārrunas ar bērna māti, viņa uzvedās neadekvāti un policijas darbiniekiem noliedza, ka viņai vispār būtu bērns.

Konstatēts, ka dzīvoklī bērnam nav labvēlīga vide. Mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kuras laikā konstatēts, ka sieviete ir 2,62 promiļu reibumā. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri apskatot puisēnu, nolēmu viņu hospitalizēt. Sastādīts lēmums par bērna šķiršanu no ģimenes un nogādāšanu drošā vidē. Uzsākta administratīvā lietvedība par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par notikušo informēta Bāriņtiesa.