Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar Retro tramvaju Rīgā divās dienās braukuši gandrīz 200 pasažieru

© f64.lv

Pēc Retro tramvaja kursēšanas sezonas atklāšanas Rīgā ar to izbraukumā devušies kopumā 193 pasažieri, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" (RS) pārstāve Baiba Bartaševiča.

Tramvajs līdz šim kursējis divas dienas - 30.aprīlī un 1.maijā. 30.aprīlī ar to izbraukuši 87 pasažieri, bet 1.maijā - 106 pasažieri. Bartaševiča skaidroja, ka šāds pasažieru skaits esot optimāls, izvērtējot transportlīdzekļa ietilpību un iepriekš pieredzēto tramvaja izmantošanas intensitāti.

Retro tramvajs ir neliels pilsētvidē pamanāms vagoniņš, kura dizains veidots jūgendstilā. Tramvajs var uzņemt 30 cilvēku, bet sēdvietas ir 18 pasažieriem.

Retro tramvajs priecē pasažierus ar braucienu pa Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, no kura paveras skats uz opernamu, Brīvības pieminekli, Vecrīgu, Basteja kalnu, kā arī Nacionālo teātri, kā arī piedāvā iespēju nokļūt maksimāli tuvu pasažieru ostai.

Biļetes jāiegādājas pie tramvaja vadītāja, un tās ir derīgas līdz maršruta galapunktam. Vienas biļetes cena ir divi eiro, bērniem līdz septiņu gadu vecumam brauciens ir bez maksas.

Retro tramvajs Rīgā kursēs līdz pat 25.septembrim sestdienās, svētdienās un svētku dienās. Atiešanas laiki pieejami RS mājaslapā. Uzņēmums piedāvā arī Retro tramvaja nomu - nomas maksa ir 85 eiro stundā ar pievienotās vērtības nodokli.